Ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), δρ Απόστολος Γαϊτάνης απαντά ότι η νέα μέθοδος μη επεμβατικού λίφτινγκ, η οποία έχει πιστοποίηση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), διοχετεύει εστιασμένη ενέργεια μέσω των υπερήχων στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων της επιδερμίδας, στο λεγόμενο Επιφανειακό Απονευρωτικό Σύστημα (SMAS) – τη στιβάδα εκείνη που μεταμορφώνει ο πλαστικός χειρουργός σε ένα χειρουργικό λίφτινγκ. Εκεί διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου προκαλώντας ήπια θερμότητα.

Χρειάζεται μία συνεδρία, η διάρκεια της οποίας είναι συνήθως 40 λεπτά για όλο το πρόσωπο και 20 λεπτά για την περιοχή των ματιών.

Η διαδικασία είναι αναίμακτη. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο ή σε μεμονωμένες περιοχές, όπως το περίγραμμα του προσώπου, η περιοχή των ματιών, το πιγούνι, το ντεκολτέ ή το άνω χείλος.

Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και γι’ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Η τελική σύσφιγξη του δέρματος φαίνεται μέσα σε δύο έως τρεις μήνες, ενώ η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται επί έξι μήνες. Τα αποτέλεσμα διαρκεί δύο έως τρία χρόνια.

Ενδείκνυται για άτομα άνω των 40 ετών, με μέτρια έως σοβαρή χαλάρωση του δέρματος, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν τραυματισμοί του δέρματος ή σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης.