Περίπατο πήγαν χθες οι ευαισθησίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –και όχι μόνο –σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη τους ομοφυλόφιλους. Κι αυτό επειδή παρείχαν ανετότατα ένα ασφαλές δίχτυ προστασίας στον Νίκο Νικολόπουλο, εναντίον του οποίου είχαν προσφύγει ομοφυλοφιλικές κοινότητες, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας με αφορμή ομοφοβικές και μισαλλόδοξες τοποθετήσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, οι κοινότητες τον κατηγορούν ότι με τις επίμαχες δηλώσεις του υποκινούσε σε πράξεις βίας και μίσους εναντίον τους, παραβιάζοντας τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ποιοι (δεν) έσωσαν τον Νικολόπουλο

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες λοιπόν 152 βουλευτές «έσωσαν» τον Νικολόπουλο ψηφίζοντας «κατά» της άρσης ασυλίας του, 24 ψήφισαν «υπέρ» και τρεις «παρών».

Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού. «Μόλις ψήφισα να αρθεί η ασυλία του βουλευτή Νικολόπουλου για τις χυδαίες, ομοφοβικές και ρατσιστικές τοποθετήσεις του. Τη μία (νόμιζε ότι) έκανε bullying στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel μιλώντας για Ευρώπη των “πουσταριών”, την άλλη εξίσωνε το Σύμφωνο Συμβίωσης με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία» έγραψε ο Γιώργος Αμυράς στο facebook, ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία.

Από τη ΝΔ υπέρ της παραπομπής του βουλευτή σε δίκη ψήφισαν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γιώργος Γεωργαντάς. Ομοίως έπραξαν από τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Χάρης Θεοχάρης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Ιάσων Φωτήλας.

Με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος δήλωσε «παρών», σύσσωμη η παρούσα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου) τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του Νικολόπουλου.

Το ίδιο ψήφισαν και στο Ποτάμι οι Σπύρος Λυκούδης, Κώστας Μπαργιώτας, Γιώργος Μαυρωτάς και Κατερίνα Μάρκου.

Μόνο εννιά βουλευτές «έσωσαν» την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Κώστα Μπάρκα, Γρηγόρη Στογιαννίδη, Κώστα Δουζίνα, Στάθη Γιαννακίδη, Χρήστο Καραγιαννίδη, Γιώργο Πάλλη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αννέτα Καββαδία και Κατερίνα Ιγγλέζη.