Στη Βουλή διαβιβάζονται τρεις δικογραφίες από τις εισαγγελικές αρχές που αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων.Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί αφορούν τον υπουργό ΥγείαςΑνδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον τέωςυπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην πρώτη περίπτωση δύο κάτοικοι της Κοζάνης έχουνκαταθέσει μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά του υπουργού Υγείας ΑνδρέαΞανθού όσο και κατά του κ. Πολάκη για τα τεράστια προβλήματα πουυπάρχουν στην λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους, μεαποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Η δεύτερη δικογραφία αφοράμηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργόςΥγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντικήδυσφήμηση, λόγω των δηλώσεων του. Ο κ Πολάκης στις επίμαχες δηλώσειςτου είχε πει, μεταξύ των άλλων, ότι σε συνεννόηση με τουπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή γιαορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ.Σαλμάς. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι ταόσα ανέφερε ο κ. Πολάκης είναι ανυπόστατα, συκοφαντικά, ψευδή, κ.λπ. Ησχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θααρθεί ή όχι η ασυλίας του κ. Πολάκη.

Η τρίτη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλήπροκειμένου να κριθεί εάν θα κινηθεί ή όχι η διαδικασία περί ευθύνηςυπουργών, αφορά τον κ. Βαρουφάκη. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από αναφορά πουείχε καταθέσει πολίτης σε βάρος του κ. Βαρουφάκη για τον αδίκημα τηςεσχάτης προδοσίας.