Διαιτησία και μέλλον

Από τους ορισμούς αυτής της αγωνιστικής αρκετά θα αντιληφθούμε για το πού το πάει η νέα ΚΕΔ υπό τον Γιώργο Μπίκα. Ποιους θα χρησιμοποιήσει και πώς θα μοιράσει την τράπουλα. Οπως έγινε γνωστό, πάντως, ο νέος αρχιδιαιτητής θα εμπιστευθεί τους υπάρχοντες πίνακες και προσεχώς θα κάνει τις όποιες αλλαγές επιθυμεί. Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, με αφορμή τα παιχνίδια της Εθνικής, προβλέπεται να γίνουν διάφορα τεστ αξιολόγησης. Προφανώς φυσικής κατάστασης, αλλά το ζήτημα δεν σχετίζεται μόνο με το πώς και πόσο τρέχει ένας ρέφερι. Το μείζον είναι τι σφυρίζει και αν αντιλαμβάνεται επαρκώς τους κανονισμούς, αν είναι σε θέση να τους εφαρμόσει. Επ’ αυτού, βοήθεια στον Μπίκα θα προσφέρουν οι Γιάννης Τσαχειλίδης και Δημήτρης Καλύβας. Στα σχέδια της νέας ΕΠΟ είναι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να έχει διαμορφωθεί εντελώς διαφορετική εικόνα. Εν αναμονή, λοιπόν.

Αλλαγές

Στο πιάτο έδωσε χθες το βράδυ την ενδεκάδα του ντέρμπι της Κυριακής ο Πάουλο Μπέντο. Δείτε ποιοι αγωνίστηκαν στην Αστανά και θα διαπιστώσετε αυτούς που πήραν σαφές προβάδισμα για την Κυριακή. Εκανε και ένα τρικ ο πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού: στους εξτρέμ, έριξε στη μάχη τον ακούραστο Σεμπά και έδωσε χρόνο στον Ελιουνούσι. Ο δε Μανθάτης έπαιξε βασικός χθες και σίγουρα αξίζει να τον ξαναδούμε στο μέλλον γιατί του ανήκει. Πότε θα παίξουν τα νέα παιδιά αν όχι και φέτος;

Ξόρκισε την κατάρα
Από το εξωτερικό το κάτωθι θέμα, αλλά έχει το (ελληνικό) ενδιαφέρον του: στις ΗΠΑ, οι Σικάγο Καμπς κατέκτησαν τον τίτλο στο μπέιζμπολ ύστερα από 108 χρόνια! Τελευταία φορά που τον διεκδίκησαν ήταν το μακρινό 1945 και έκτοτε μάλλον τους ακολουθούσε η διάσημη «κατάρα του τράγου»! Τι ακριβώς συνέβη; Ενας έλληνας μετανάστης, ο Βασίλης Σιάνης το 1936 αγόρασε εστιατόριο ακριβώς απέναντι από το γήπεδο των Καμπς. Υιοθέτησε κατσικάκι που έπεσε από φορτηγό (!), έδωσε το όνομά του στην ταβέρνα και εκεί πήγαιναν οπαδοί ή και παίκτες των Καμπς. Ο Σιάνης έδινε κανονικά το «παρών» στα ματς της ομάδας του, όντας φανατικός οπαδός, αλλά στον τέταρτο τελικό της σειράς το 1945 αποφάσισε να πάρει μαζί και το ζώο. Οι διπλανοί του αντέδρασαν, δεν άντεχαν την αποκρουστική μυρωδιά, ο Ελληνας εξεδιώχθη και φεύγοντας εκστόμισε το «πού να μην ξαναπάρουν πρωτάθλημα οι Καμπς»! Τελικά οι Τάιγκερες ανέτρεψαν το σκορ, το Σικάγο έμεινε με την προσμονή, μέχρι που φτάσαμε στη φετινή σεζόν και στην κατάκτηση του τίτλου. Με το όραμα μάλιστα ότι μπορεί η κατάρα να σπάσει, οπαδοί εθεάθησαν να πηγαίνουν στο γήπεδο με κατσικάκια! Αυτό είναι, όντως, από τα άγραφα.

Ρεκόρ

Ιστορικό βράδυ για τον ηλικίας 35 ετών επιθετικό της Μπιλμπάο Αριτς Αντούριθ. Εγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε πέντε γκολ σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ! Ο Αντούριθ έκανε το θαύμα του στο παιχνίδι της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε με την Γκενκ (5-3) στο Σαν Μαμές.

Μουρίνιο

Νέα ήττα, ακόμη μία αποτυχία για τον πορτογάλο προπονητή. Δύσκολοι καιροί για τους specials των πάγκων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραπαίει και στην Ευρώπη καθώς απειλείται με αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.