Η προχθεσινή βραδιά στο Ετιχαντ δεν ήταν και η καλύτερη για τον Λιονέλ Μέσι. Δεν έφτανε η ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, έπρεπε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να φύγει από το Ετιχαντ, ήρθε και το επεισόδιο στη φισούνα, στο τέλος του ματς, να του χαλάσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ισπανικού και αγγλικού Τύπου, κάποιος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είπε κάτι προσβλητικό προς τον αργεντινό άσο. Ο Μέσι εκνευρίστηκε, τον αποκάλεσε «ηλίθιο», όμως στάθηκε αδύνατο να δει ποιος ήταν. Αυτός που κατέφερε να ηρεμήσει τον Μέσι ήταν ο συμπαίκτης του στην Εθνική Αργεντινής Σέρχιο Αγουέρο. «Δεν έγινε κάτι σοβαρό. Είδα τον Μέσι, αισθανόταν άσχημα. Τον ξέρω αρκετά καλά για να μπορώ να καταλάβω πότε αισθάνεται καλά και πότε όχι. Οταν έχεις χάσει, τίποτα δεν είναι καλό» είπε ο Αγουέρο.

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο Ετιχαντ ήταν φυσικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα: «Νικήσαμε για πρώτη φορά την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Η Μπαρτσελόνα είχε ένα καταπληκτικό πρώτο 30λεπτο, ενώ εμείς στο διάστημα αυτό είχαμε προβλήματα. Το γκολ της ισοφάρισης μας βοήθησε και στο β’ μέρος δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις με αντεπιθέσεις. Οταν αντιμετωπίζεις τις καλύτερες ομάδες πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις σκληρά» είπε ο καταλανός τεχνικός.

«Παίξαμε σε υψηλό επίπεδο για 40 λεπτά. Ομως δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος και αυτό μας κόστισε. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Από το σημείο αυτό, μέχρι το τέλος, ήταν ένα άσχημο διάστημα για εμάς. Δεν κρατήσαμε την μπάλα και η Σίτι έπαιρνε πλεονέκτημα από τα λάθη μας» υποστήριξε ο Λουίς Ενρίκε.