Ο Φερνάντο Σάντος, πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία, αλλά και ο Κλάουντιο Ρανιέρι, πρωταθλητής στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς.

Η FIFA ανακοίνωσε χθες τους δέκα υποψήφιους προπονητές και σε επίπεδο πρωταθλημάτων είναι μία μάχη μεταξύ της Πρέμιερ Λιγκ και της Πριμέρα Ντιβισόν.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Σάντος είναι το φαβορί για το βραβείο, καθώς η Πορτογαλία κατέκτησε το Euro για πρώτη φορά. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, υποψήφιος είναι επίσης ο Ντιντιέ Ντεσάν, προπονητής της Γαλλίας που ηττήθηκε στον τελικό από την Πορτογαλία. Επίσης ο Κρις Κόλεμαν, τεχνικός της Ουαλίας, ομάδας-έκπληξη του Euro, καθώς έφτασε έως την ημιτελική φάση.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι επίσης στη λίστα ως κάτοχος του νταμπλ με την Μπάγερν στη Γερμανία και από το καλοκαίρι αφεντικό στη Μάντσεστερ Σίτι. Από την Πρέμιερ Λιγκ είναι επίσης ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ και ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ.

Από το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ο Λουίς Ενρίκε που κατέκτησε το νταμπλ με την Μπαρτσελόνα, ο Ζινεντίν Ζιντάν που οδήγησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, τεχνικός της Ατλέτικο που ήταν φιναλίστ στον τελικό.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και θα προκύψει κατά 50% από την ψήφο των προπονητών και των αρχηγών των εθνικών ομάδων, ενώ το υπόλοιπο 50% θα είναι από το κοινό και τους εκπροσώπους του Τύπου.

ΤΙΜΩΡΙΑ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα είναι στον πάγκο την Κυριακή, στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σουόνσι στο Λίμπερτι. Η αγγλική ομοσπονδία τον τιμώρησε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής για τη συμπεριφορά (αποβλήθηκε) προς τον διαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεγκ, στο ματς με την Μπέρνλι. Επίσης, στον πορτογάλο τεχνικό επιβλήθηκε πρόστιμο 55.000 ευρώ για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τον διαιτητή του αγώνα με τη Λίβερπουλ, Αντονι Τέιλορ.