Την Τετάρτη το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει στην οδό Ακαδημίας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας! Με μια βασική λεπτομέρεια: εμφανίστηκε ο 16χρονος Τσίπρας, ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων μαθητών σε βίντεο από τη συνάντηση της παναττικής συντονιστικής επιτροπής καταλήψεων με τον υπουργό Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλο εν μέσω του μεγάλου κινήματος του 1990-’91 (πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες…).

Θυμίζω πως ο Πρωθυπουργός τότε ήταν ένα από τα ηγετικά πρόσωπα των μαθητικών καταλήψεων και το σπάνιο δίλεπτο βίντεο προβλήθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου «Κάτσε καλά, Γεράσιμε» του διδάκτορα και δημοσιογράφου Δημήτρη Σκλαβενίτη. Εξάλλου ο συγγραφέας –με πτυχίο στην Κοινωνική Πολιτική και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημοσιογραφία –μαθαίνω είχε ως πηγή του και τον Τσίπρα για τη μελέτη του πάνω στο μαθητικό κίνημα της Μεταπολίτευσης.

Οχι, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός –42χρονος πια και με δυο γιους μικρούς μαθητές –δεν ήταν στην παρουσίαση, παρότι κι αυτό ακούστηκε ως ενδεχόμενο, ήταν όμως εκεί η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πολύχρονη παρουσία στα κινήματα.