Εκεί στο Ποτάμι όταν λένε ότι έχει κουράσει το θέμα «κανάλια» και νόμος Παππά, μάλλον το εννοούν. Εξηγούμαι. Οπως ενημερώθηκα αρμοδίως, κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη επισκέφθηκε χθες, παρότι μεγάλη μέρα στη Βουλή για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο Ελενα Βενιζέλου.

Συνοδευόμενος λοιπόν από δύο ποταμικούς γιατρούς, τον βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα και τον τομεάρχη Υγείας Σωτήρη Κουπίδη, ο Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στους χώρους –ναι του έδειξαν, πίσω από την τζαμαρία φυσικά όπως επιβάλλεται, και τα νεογέννητα –από τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Βεζυράκη, ο οποίος τον ενημέρωσε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν τα φιλοξενούμενα λόγω κοινωνικών προβλημάτων βρέφη και οι πρωτοβουλίες των ανθρώπων του νοσοκομείου για τη δημιουργία Μονάδας Ανάπτυξης Παιδιών, που θα ανταποκρίνεται στια αναπτυξιακές τους ανάγκες.

Θα επιμείνουν σε Σταθόπουλο

Πάντως, για να επανέλθω στο ζήτημα του ΕΣΡ, η ποταμική ΚΟ αποφάσισε χθες, ύστερα από όλα αυτά που έγιναν, να επιμείνει τη Δευτέρα κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων στην πρόταση του κόμματος για υποψήφιο πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής τον πρώην πρύτανη και υπουργό Μιχάλη Σταθόπουλο. Εκτός αν ο Νίκος Βούτσης τους παρουσιάσει μια άλλη, ενωτική όμως πρόταση, στην οποία θα συναινέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είμαστε όλοι βερεμικοί»

Μετά, το απόγευμα ο Σταύρος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Περί λύχνων αφάς: Μια σύντομη ιστορία του ελληνορθόδοξου έθνους» του ποταμικού Παναγιώτη Πασπαλιάρη, που έγινε στον Ιανό.

Για να είμαι απόλυτα ακριβής, ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν στο πάνελ αυτών που παρουσίαζαν το βιβλίο, μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνο Βερέμη και τον επίκουρο καθηγητή Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ Γιώργο Ν. Πολίτη. Πρέπει μάλιστα να σας πω ότι σε κάποια φάση ο Θεοδωράκης, γνωστός φαν του Βερέμη, είπε στο κοινό ότι «πριν ο καθηγητής γίνει ποταμικός εμείς ήμασταν βερεμικοί», ατάκα που πολύ άρεσε στο κοινό.