Λίγα 24ωρα απέμειναν για τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και στα επιτελεία των Δημοκρατικών (υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον) και των Ρεπουμπλικανών (ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος) η μάχη έχει κορυφωθεί, με τα τελευταία προγνωστικά να δείχνουν σκληρή μάχη.

Η «Ομάδα» στήνει το δικό της exit poll με κάλπες στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, όπου λίγο καιρό μετά το μεταξύ τους ντέρμπι και 2-3 εβδομάδες πριν από τη νέα τους αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα οι Αμερικανοί (και όχι μόνο) των δύο Αιωνίων «εκλέγουν» τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το «πολυβόλο» του Ολυμπιακού Ερικ Γκριν, που θυμίζει λίγο τον Λούκι Λουκ (καθώς πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του), είναι το ίδιο γρήγορος και στο γκάλοπ που του ζήτησε η «Ομάδα».

«Ούτε συζήτηση για τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στη χώρα. Αν και δεν είμαι φανατικός υπέρ κάποιου εκ των δύο, νομίζω ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι σαφώς η πιο κατάλληλη καθώς στα υπέρ της είναι το γεγονός ότι θα έχει και τη βοήθεια του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, ο οποίος έχει την εμπειρία από τη διπλή θητεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ ώστε να της προσφέρει ένα σημαντικό στήριγμα».

Λίγο πιο δίπλα, ο Αμερικανός (με ιταλικό διαβατήριο) Ντάνιελ Χάκετ χαμογελά μόλις ακούει την ερώτηση περί αμερικανικών εκλογών.

«Φίλε, με αφήνουν παγερά αδιάφορο και φυσικά δεν θα επέλεγα κάποιον από τους δύο υποψηφίους εάν επρόκειτο να ψηφίσω. Θέλεις τη γνώμη μου για το ποιος θα ήταν η καταλληλότερη λύση; Μα φυσικά ο τωρινός πρόεδρος, ο Μπαράκ Ομπάμα, μακάρι να υπήρχε τρόπος να μείνει για μια ακόμα (τρίτη) θητεία, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος από τους δύο σημερινούς μονομάχους».

Ο Ματ Λοτζέσκι, Αμερικανός επίσης με κοινοτικό διαβατήριο (βελγικό), είναι ο μοναδικός που τολμά (μιλώντας χαμηλόφωνα για να μην τον ακούσουν ίσως οι συμπαίκτες του) να ποντάρει στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Περισσότερο θα έλεγα από περιέργεια τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι ένα πρόσωπο που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι λίγο διαφορετικός από πολιτικός και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει».

Από την πλευρά του, ο σέντερ των πρωταθλητών Ελλάδας Πάτρικ Γιανγκ δεν έχει επίσης ενδοιασμούς:

«Μπαράκ Ομπάμα δαγκωτό. Μακάρι να μπορούσε να μείνει, είναι δεδομένο ότι θα βοηθούσε πολύ περισσότερο από τους τωρινούς υποψηφίους. Είναι λυπηρό και δίνει τροφή για προβληματισμό το γεγονός ότι έφτασε μια εποχή που να διεκδικούν την προεδρία των ΗΠΑ δύο άνθρωποι όπως ο Τράμπ και η Κλίντον».

Ψηφιζω Ελλάδα

Στις ΗΠΑ διάσημοι σταρ του ΝΒΑ όπως ο νυν ΛεΜπρον Τζέιμς αλλά και πρώην όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έχουν καταφερθεί ήδη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζέιμς Φελντέιν πάντως ψηφίζει: Ελλάδα!

Μπορεί ο άσος του Παναθηναϊκού να είναι Δομινικανός αλλά έχει και την αμερικανική υπηκοότητα μεγαλωμένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης (εκεί γεννήθηκε), άνδρο των Δημοκρατικών.

«Δεν με απασχολούν οι εκλογές και ψηφίζω δαγκωτό Ελλάδα, που

τη λατρεύω» λέει.

Επίσης δεν… ψήφισε και ο άλλος ουδέτερος, ο Καναδός του Ολυμπιακού Κεμ Μπιρς.