Ο καλός στρατιώτης Σεμπά κράτησε τον Ολυμπιακό στο Καζακστάν κόντρα στην Αστανά (1-1 και 7 βαθμούς), με το μυαλό του Πάουλο Μπέντο και των παικτών να είναι στο ντέρμπι της Κυριακής. Δεν ήταν μόνο το γκολ του Βραζιλιάνου (ισοφάρισε με κεφαλιά στο 30′ πετυχαίνοντας το 3ο του γκολ κόντρα στην Αστανά) που κράτησε όρθιους τους πρωταθλητές στον κακοτράχαλο και παγωμένο αγωνιστικό χώρο της Αστανά Arena αλλά γενικότερα η απόδοσή του, υπενθυμίζοντας ότι είναι ένα πολυεργαλείο που κάνει όλες τις δουλειές, παίζει πάντα, όχι άριστα, αλλά σοβαρά και δεν προδίδει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Στο 40′ μάλιστα δεν του δόθηκε πέναλτι από τον ισραηλινό ρέφερι Γκρίνκοφ σε τάκλιν του Μουζίκοφ.

Ο Μπέντο έβαλε μια ενδεκάδα που λογικά δεν θα χρησιμοποιούσε ούτε σε αγώνα Κυπέλλου, με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Περιστέρι, καθώς μόνο οι Ρέτσος, Μποτία και Μάρτινς είχαν παίξει βασικοί και κόντρα στον Ατρόμητο. «Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας αλλά όχι από το αποτέλεσμα, αφού αξίζαμε τη νίκη» είπε ο πορτογάλος τεχνικός που ρίσκαρε με πολλές αλλαγές λόγω Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι στράβωσε αρχικά γιατί δέχτηκε γκολ πολύ νωρίς (Ντεσπότοβιτς στο 8′) έχοντας και πάλι σοβαρό πρόβλημα από τα αριστερά στην ανασταλτική λειτουργία (ο Ρέτσος έπαιξε και πάλι κατά συνθήκη αριστερό μπακ). Τελικά όμως η ομάδα του όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά άγγιξε και τη νίκη με τις μεγάλες ευκαιρίες του Ελιουνούσι (70′ σπουδαία απόκρουση Εριτς), τη βολίδα του Μάρτινς στο 85′ (οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να σκάει στη γραμμή) αλλά και τις δύο του Καρντόσο που είναι ακόμα φανερά ανέτοιμος. Ευχάριστη έκπληξη και ο Μανθάτης (από δική του σέντρα ήρθε η ισοφάριση), ο οποίος με τους Σεμπά και Μάρτινς έδιναν γρήγορο ρυθμό στον Ολυμπιακό ενώ και ο Λεάλι κράτησε με μεγάλη απόκρουση το 1-0 στο 23′ (σε κεφαλιά του Ντεσπότοβιτς).

Αστανά: (5-4-1): Εριτς, Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Μαλίι, Λογκβινένκο, Σόμκο, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Τουομάσι (90’+ Ναγαργιάν), Ντεσπότοβιτς (82′ Κουλμπέκοφ), Καμπανάνγκα.

Ολυμπιακός: (4-2-3-1): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81′ Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64′ Ελιουνούσι), Μάρτινς (90’+ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.

Ο ΑΠΟΕΛ

Με γκολ του Σωτηρίου (69’) ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Γιουνγκ Μπόις στην Κύπρο. Ετσι ο Ολυμπιακός με ισοπαλία κόντρα στους Ελβετούς στον Πειραιά ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση ενώ με δύο νίκες την πρωτιά του ομίλου.

Η βαθμολογία (4 αγώνες): ΑΠΟΕΛ 9, Ολυμπιακός 7, Γιουνγκ Μπόις 4, Αστάνα 2.