Η 19χρονη τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Γκάμπιας Φατίμ Τζαγουαρά πνίγηκε στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά της να φτάσει σε μια ευρωπαϊκή χώρα για μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η Τζαγουαρά ήταν σε πλοιάριο το οποίο αντιμετώπισε πρόβλημα και βυθίστηκε τον περασμένο μήνα, πλέοντας από τη Λιβύη προς την Ευρώπη.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γκάμπιας, μέσω του προέδρου της Λαμίν Κάμπα Μπάγιο. «Η είδηση μας σόκαρε. Είναι τεράστια απώλεια για την εθνική ομάδα αλλά και για τη χώρα μας.

Θα τη θυμόμαστε για τις σπουδαίες εμφανίσεις της στο γήπεδο και για το πέναλτι που είχε αποκρούσει στο φιλικό παιχνίδι στη Γλασκώβη» είπε.

Η Τζαγουαρά αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική ομάδας της Γκάμπιας σε φιλικό παιχνίδι στη Γλασκώβη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», είχε φύγει από την Γκάμπια τον Σεπτέμβριο και διέσχισε τη Σαχάρα με προορισμό τη Λιβύη, από όπου οι περισσότεροι αφρικανοί μετανάστες ξεκινούν για να περάσουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, φέτος περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Η Γκάμπια είναι μία από τις μικρότερες σε πληθυσμό αφρικανική χώρα, είναι όμως τέταρτη σε αριθμό προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία.