Οι μάχες στα εθνικά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη έχουν ανάψει και παράλληλα έχουν αναλάβει δράση όλοι οι μεγάλοι σκόρερ. Σε κάποια πρωταθλήματα (π.χ. Ισπανία) οι πρωταγωνιστές παραμένουν οι ίδιοι, ωστόσο σε κάποια άλλα θα συναντήσουμε νέα πρόσωπα που κλέβουν την παράσταση. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι και ένας Ελληνας, ο Νίκος Καρέλης, που είναι δεύτερος σκόρερ στο βελγικό πρωτάθλημα (οκτώ γκολ) με τη φανέλα της Γκενκ.

Ιδια γεύση λοιπόν στην Ισπανία, με Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες να είναι στην πρώτη θέση με επτά γκολ. Στα νέα πρόσωπα ο Ιάγο Ασπας της Θέλτα (6 γκολ) παρέα με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ με το χατ-τρικ κόντρα στην Αλαβές άρχισε την αντεπίθεσή του ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έφθασε τα πέντε τέρματα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ οδηγεί την κούρσα ο Ντιέγκο Κόστα της Τσέλσι (8 γκολ, 2 ασίστ), ο οποίος δείχνει αναγεννημένος με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της ομάδας. Από κοντά, ο ικανότατος Σέρχιο Αγουέρο και ο Ρομέλου Λουκάκου που εντυπωσιάζει φέτος με τη φανέλα της Εβερτον (7 γκολ, 3 ασίστ). Ο 23χρονος Βέλγος είχε σημειώσει πέρυσι 18 γκολ.

Δύο ικανότατοι σκόρερ οδηγούν την κούρσα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Εντινσον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν έχει φθάσει τα δέκα γκολ, ενώ ο Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λυών τα εννέα. Με μία λεπτομέρεια: ο Λακαζέτ έχει χάσει και τέσσερα ματς λόγω τραυματισμού.