Η πρώτη επίσκεψη σε γήπεδο του Γιώργου Βασιλειάδη (μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο κυβερνητικό σχήμα) έλαβε χώρα χθες το απόγευμα: ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη παρέα με τον Νίκο Παππά, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Τα χαμόγελα περίσσεψαν, οι χειραψίες με ποδοσφαιρικά στελέχη και θεατές ήταν πολλές, ωστόσο πίσω από τα ήρεμα πρόσωπα ασφαλώς και κρύβεται προβληματισμός για την επόμενη ημέρα του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Το ματς Πανιωνίου – ΠΑΟΚ ήταν ήρεμο. Σε πλήρη αντίθεση με όσα συμβαίνουν εδώ και τρία 24ωρα στον χώρο. Οι αναταράξεις πολλές. Οι απειλές περισσότερες. Οι εκφοβισμοί προκαλούν τρόμο. Η σκυτάλη δόθηκε από τον Σταύρο Κοντονή στον Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά ώσπου να φθάσουμε στην πολυπόθητη κάθαρση ο δρόμος είναι μακρύς.

Πρωί της περασμένης Παρασκευής ήταν όταν το μέλος της ΚΕΔ Γιάννης Τσαχειλίδης έκανε σχέδια, πάσχιζε να βρει άκρη με τους διαιτητές και τους νέους πίνακες, έβαζε στο πρόγραμμά του τα επικείμενα αγωνιστικά τεστ ώστε να διαμορφώσει οριστική γνώμη για τα φιντάνια της διαιτησίας. Και το βράδυ δέχτηκε επίσκεψη! Ντρινννν…

Το κουδούνι του διαμερίσματος του Τσαχειλίδη στα νότια προάστια χτύπησε επίμονα. Κοντά μεσάνυχτα ποιος να ήταν; «Θα σε βρούμε, δεν γλιτώνεις», του φώναξαν δύο άνδρες, όταν έσκασε μύτη στο μπαλκόνι. Πάγωσε. Ηταν η δεύτερη φορά που ο ίδιος άνθρωπος, που ουδέποτε έδωσε δικαιώματα κατά τη διαδρομή του στη διαιτησία πέφτει θύμα επίθεσης. Τον Ιανουάριο του 2014 του έριξαν σπρέι ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του σταματημένος σε φανάρι. Μέσα στη μαύρη νύχτα, ο Τσαχειλίδης επικοινώνησε με τον συνοδοιπόρο του στην ΚΕΔ Δημήτρη Καλύβα προκειμένου να του γνωστοποιήσει ότι παραιτείται. Το ίδιο έκανε μιλώντας και προς τον νέο αρχιδιαιτητή Γιώργο Μπίκα. «Δεν μένω άλλο». Το επόμενο επεισόδιο ήταν το Σάββατο το πρωί, όταν ενημερώθηκε αρμοδίως ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης της FIFA πως σύσσωμη η νέα ΚΕΔ παραιτείται. Αρα, πάμε για ακέφαλη διαιτησία με τα αγωνιστικά τεστ που έχουν προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο να βρίσκονται στον αέρα, ενώ ουδείς γνωρίζει ποιοι και πώς θα μπουν στους νέους πίνακες.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησε για το υπουργείο Δικαιοσύνης στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε να μη ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ. Ωστόσο, η επιτροπή εξομάλυνσης ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί οτιδήποτε στο μέλλον και μάλιστα «θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων στο σύνολό τους για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο». Τελεσίγραφο και καμπανάκι, λοιπόν. Ισως η διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας βοηθήσει για να πέσουν οι τόνοι. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε «προσπάθεια της παράγκας να επιβιώσει με κάθε μέσο» και οι ισχυρές ΠΑΕ καταδίκασαν τη φραστική επίθεση στον Τσαχειλίδη.

Οπως και να έχει, τα προσεχή 24ωρα είναι κρίσιμα για το ποιος θα είναι αρχιδιαιτητής. Οταν πέσει η σκόνη θα γνωρίζουμε περισσότερα. Χωρίς, όμως, να λησμονούμε τα αίσχη.