Στα χρόνια της απόλυτης παρακμής, στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13, η οποία ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Εθνική (πριν έλθει αυτός στη Γ’ μέσω πτώχευσης), η ΑΕΚ είχε μετρήσει τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς χωρίς νίκη. Ποιος, αλήθεια, περίμενε ότι το σκηνικό θα επαναλαμβανόταν στη χρονιά που υποτίθεται ότι η Ενωση είχε προσδοκίες πρωταθλητισμού; Κι όμως συνέβη. Οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονταν με 2-0 μπροστά στο σκορ στο 61o λεπτό του αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο με τέρματα τα οποία σημείωσαν οι Μάνταλος και Ροντρίγκες, ωστόσο δέχθηκαν δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (71′ και 75′) από τους Λε Ταλέκ και Ούμπιντες, με τον τερματοφύλακα Γιάννη Ανέστη να φέρει απόλυτη ευθύνη στο δεύτερο. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 2-2 με τους φιλοξενουμένους να δημιουργούν και να χάνουν τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, ενώ ακόμα μία απώλεσαν και οι γηπεδούχοι με τον Αλμέιδα να ντύνεται αρνητικός πρωταγωνιστής.

«Ζητώ πίστωση χρόνου από τον κόσμο της ΑΕΚ. Χρειάζεται υπομονή και πολλή προσπάθεια» τόνισε ο προπονητής της Ενωσης Ζοζέ Μοράις, ο οποίος συμπλήρωσε τρία ματς χωρίς νίκη στον κιτρινόμαυρο πάγκο. «Μετά το 2-2 μπορούσαμε να πάρουμε το ματς» είπε ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Κορακάκης.

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (78′ Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (62′ Βάργκας), Αλμέιδα, Μάνταλος, Αραβίδης.

Ατρόμητος:Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά (46′ Ζησόπουλος), Στόιτσεφ (56′ Λημνιός), Ούμπιντες, Μπαγκά, Βασιλείου (68′ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.