Τις σούπες έχουμε συνηθίσει να τις τρώμε καυτές και όχι καυτερές. Προσθέτοντας κόκκινες καυτερές πιπεριές σε μία κλασική συνταγή, ανεβάζουμε κατακόρυφα το γευστικό επίπεδο.
Υλικά
1 ½ κιλό ψάρι (για βράσιμο)
1 ξερό κρεμμύδι
1 ξερό φύλλο δάφνης
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
½ κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 σέλινο (όχι τη ρίζα, μόνο τα φύλλα)
1 ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια
2 πιπεριές τσίλι
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψάρια. Δένουμε με ένα σπάγκο ένα κλωνάρι σέλινο, μερικά κλωναράκια μαϊντανό και το φύλλο δάφνης σχηματίζοντας ένα μπουκέτο μυρωδικών. Σοτάρουμε σε καυτό λάδι το κρεμμύδι και ακολούθως ρίχνουμε το μπουκέτο μαζί με το σκόρδο (ολόκληρες τις σκελίδες), τις πιπεριές (από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια) και το θυμάρι. Ψήνουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Ψήνουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες), τα ψάρια και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού (κίτρινη να είναι). Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα ψάρια και βράζουμε για ακόμη 20 λεπτά. Προσθέτουμε λεμόνι ή κάνουμε αβγολέμονο.