Στη Λαμία, «τη γενέθλια πόλη» του όπως πάντα λέει με χαρά, περιόδευσε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρωί ο Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Σταυρογιάννη (φωτογραφία) και στις συζητήσεις τους επικράτησαν τα θέματα των πολιτικών εξελίξεων αλλά και της υγείας, της εκπαίδευσης, της αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Ο δήμαρχος του χάρισε με την ευκαιρία ένα ιστορικό λεύκωμα και αναμνηστικά.

Στη συνέχεια είδε και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη πριν επισκεφθεί το χωριό-προάστιο της πόλης, την Ανθήλη, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Το βράδυ του Σαββάτου ο γραμματέας μίλησε σε συνεστίαση της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Ούτε η καπιταλιστική ανάπτυξη ούτε η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους που υπόσχεται ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα ανακουφίσουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Πολύ περισσότερο που η απομείωση ή η οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους θα συνοδευτεί από νέα αντιλαϊκά μέτρα, σκληρά μέτρα που θα απαιτήσουν και οι “καλοί” και οι “κακοί”, και το ΔΝΤ, και η ΕΕ. Θα συνοδευτεί δηλαδή από νέο Μνημόνιο, το τέταρτο Μνημόνιο, όπως και αν αυτό ονομαστεί».