Το πολυτιμότερο πετράδι του στέμματος της Βασίλισσας θα παραμείνει στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπογράφει το μεσημέρι (14.30 ώρα Ελλάδας) στην προεδρική σουίτα του Σαντιάγο Μπερναμπέου το –πιθανόν –τελευταίο συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα φέρει ημερομηνία λήξης την 30ή Ιουνίου 2021.

Τα οικονομικά στοιχεία της νέας συμφωνίας που ως είθισται δεν ανακοινώνονται επισήμως από τη Ρεάλ, είναι άκρως εντυπωσιακά. Για τα επόμενα πέντε χρόνια ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ με 371 γκολ θα παραμείνει ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης της ισπανικής ομάδας, εισπράττοντας συνολικά 215 εκατ. ευρώ. Ετσι η ομάδα διατηρεί έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο.

Αν οι δύο πλευρές τηρήσουν τη συμφωνία μέχρι τέλους, ο Ρονάλντο θα παραμείνει στην ισπανική πρωτεύουσα μέχρι τα 36 του χρόνια συμπληρώνοντας 11 σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, δύο Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η συμφωνία που αποτελεί το απόσταγμα της πολύμηνης διαπραγμάτευσης του σούπερ ατζέντη του CR7 Ζόρζε Μέντες με την ηγεσία της Ρεάλ δείχνει, αν μη τι άλλο, πόσο εμπιστεύεται η ισπανική ομάδα τον ποδοσφαιριστή, παρά τα χρόνια που θα αρχίσουν να βαραίνουν πλέον τα πόδια του και το κακό ξεκίνημά του τη φετινή σεζόν.

Ο Ρονάλντο δεν σκόραρε στη νίκη 3-0 επί της Λεγκανές συμπληρώνοντας δύο μήνες χωρίς να πανηγυρίσει τέρμα ενώπιον των οπαδών της ομάδας του.

Αντίθετα, ο Μέσι συνεχίζει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή τη φορά, πέτυχε το πρώτο γκολ της Μπάρτσα στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Σεβίλλης στην Ανδαλουσία.

Στα άλλα παιχνίδια: Μάλαγα – Χιχόν 3-2, Γρανάδα – Λα Κορούνια 1-1, Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0, Οσασούνα – Αλαβές 0-1, Λας Πάλμας – Εϊμπάρ 1-0, Θέλτα – Βαλένθια 2-1, Εσπανιόλ – Μπιλμπάο 0-0, Βιγιαρεάλ – Μπέτις 2-0.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 27, Μπαρτσελόνα 25.