Με ήρωα τον Αλμπέρτο Μποτία (στο 20′ έσωσε βέβαιο γκολ με τάκλιν στον Λέτο και ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ με ασύλληπτη κεφαλιά), μπαλαντέρ τον Φορτούνη, πανταχού παρόντα τον Μάρτινς και «δαίμονα» τον Ελιουνούσι ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, ξεφεύγοντας από τους διώκτες του τουλάχιστον επτά βαθμούς (μόνο τα Γιάννινα μπορούν να πλησιάσουν στους πέντε αν νικήσουν στο εξ αναβολής παιχνίδι τους) και ουσιαστικά από τον Παναθηναϊκό οκτώ καθώς πολύ δύσκολα σε περίπτωση ισοβαθμίας το Τριφύλλι μπορεί να καλύψει το χθεσινό βαρύ 3-0.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο, παρά το εξαντλητικό ταξίδι οδύσσεια στο Καζακστάν, όχι μόνο έδειχναν πιο φρέσκοι αλλά πέταγαν στο χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης με το τελικό σκορ (από το ημίχρονο) μάλλον να κολακεύει τους φιλοξενούμενους.

Το ρίσκο του Αντρέα Στραματσόνι (που βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση) να παίξει με τόσο επιθετικογενές σχήμα αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί των πρωταθλητών, που σε κάθε αντεπίθεση στο πρώτο 45λεπτο απειλούσαν σοβαρά με γκολ (3 γκολ σε 6 τελικές, οι 4 στην εστία).

ΜΕ ΣΒΗΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ οι πρωταθλητές έσβησαν τις μηχανές τους στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός εκτός του χαμένου πέναλτι του Λεντέσμα (61′) ουσιαστικά έκανε την πρώτη του φάση με τον Βιγιαφάνιες στο 79′!

Ο ιταλός τεχνικός αφού δεν του βγήκε ο αιφνιδιασμός, στη συνέχεια προχωρούσε υποχρεωτικά σε αναγκαστικές αλλαγές καθώς όπως φάνηκε ξεκάθαρα, Λεντέσμα και Ζέκα δεν ήταν 100% έτοιμοι, ενώ ο Λέτο είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να βγάλει ενενηντάλεπτο.

Το πρωτάθλημα έχει φυσικά πολύ δρόμο ακόμα, αλλά το πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχοντας στήσει τελευταίος την ομάδα του (άρα έλλειψη ομοιογένειας) είναι ήδη στο +7.

Ο κορυφαίος με διαφορά έλληνας διαιτητής, ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο δεύτερο ντέρμπι που σφύριξε στο Καραϊσκάκης έκανε ακόμα μία φορά το πιο σοβαρό λάθος εις βάρος των γηπεδούχων, δίνοντας πέναλτι εις βάρος του Μποτία (πάνω στον Βιγιαφάνιες), ο οποίος όμως διώχνει καθαρά την μπάλα. Επίσης στις καθυστερήσεις χάρισε από μια κίτρινη σε Μολέντο και Καρντόσο, με τη διαφορά ότι του παίκτη των Πρασίνων θα ήταν η δεύτερη.

Θυμίζουμε ότι στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ μαζί με το βοηθό του Ευθυμιάδη δεν είχαν δει το εκτός φάσης χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέιρας.

Πλέον, ας εναρμονιστεί ο κανονισμός και να μην επιτρέπεται (όπως στην UEFA που είναι άμεση τιμωρία) το άναμμα των καπνογόνων πυρσών.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο (66′ Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71′ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (90′ Καρντόσο).

Παναθηναϊκός (4-2-3-1 ): Στιλ, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα (56′ Λούντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46′ Χουλτ), Λέτο (74′ Ρινάλντι).