Πρόκειται ασφαλώς για ποδοσφαιρικό θαύμα. Ενας σύλλογος που ιδρύθηκε μόλις τον Μάιο του 2009, η RB Λειψία, ισοβαθμεί από χθες με την Μπάγερν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα. Η «πλαστική ομάδα» όπως την αποκαλούν οι Γερμανοί επειδή χτίστηκε με κεφάλαια της Red Bull, πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, αυτή τη φορά επί της Μάιντς με 3-1 και παρέμεινε για δέκα αγώνες αήττητη ισοφαρίζοντας το ρεκόρ για νεοφώτιστη ομάδα που είχε πετύχει η Ντούισμπουργκ τη σεζόν 1993/1994.

Αήττητες παρέμειναν επίσης η Μπάγερν και η Χόφενχάιμ, οι οποίες αναμετρήθηκαν στο Μόναχο μένοντας στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντερμιμπάι στο 16′ για να δεχτούν την ισοφάριση στο 34′ από έναν δικό τους παίκτη, τον Ζούμπερ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζητήσει κάποιος συγγνώμη. Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ προτίμησε τον καλύτερο, σημειώνοντας τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της Ντόρτμουντ στη νίκη των Κιτρινόμαυρων με 5-2 επί του Αμβούργου.

Ο επιθετικός από την Γκαμπόν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα την προηγούμενη εβδομάδα ταξιδεύοντας για λόγους αναψυχής στο Μιλάνο χωρίς άδεια. Στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σπόρτινγκ ο προπονητής του Τόμας Τούχελ τον είχε αποκλείσει, αλλά μετά τα τέσσερα γκολ του έδωσε άφεση αμαρτιών.

Στα άλλα παιχνίδια: Χέρτα – Γκλάντμπαχ 3-0, Ινγκλσταντ – Αουγκσμπουργκ 1-2, Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 0-3, Λεβερκούζεν – Ντάρμσταντ 3-2, Φρανκφούρτη – Κολωνία 1-0, Σάλκε – Βέρντερ 3-1. Η βαθμολογία: Μπάγερν και Λειψία 24, Χοφενχάιμ και Χέρτα 20.