Σε έκσταση βρίσκονται οι οπαδοί της Λίβερπουλ καθώς με το επιβλητικό 6-1 επί της Γουότφορντ είδαν την ομάδα τους να ανεβαίνει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, ύστερα από 916 ημέρες! Η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ απολάμβανε την κορυφή ήταν στις 6 Μαΐου 2014.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι (1-1 με τη Μίντλεσμπρο στο Ετιχαντ) και την ισοπαλία της Αρσεναλ με την Τότεναμ (1-1) στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Τσέλσι, που συνέτριψε 5-0 την Εβερτον.

«Λίβερπουλ και Τσέλσι έχουν ένα προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο καθώς δεν έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη και είναι πιο εύκολο να προετοιμαστούν για το πρωτάθλημα. Ομως και οι ίδιοι θα ήθελαν να αγωνίζονται στην Ευρώπη, έτσι δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε γι’ αυτό» εξήγησε ο προπονητής της Αρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ.

«Το μόνο που έχουμε σίγουρο είναι πως διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα» σχολίασε ο Κλοπ. «Είμαστε ακόμα στην αρχή και θέλουμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Δεν υπάρχει πίεση ύστερα από 11 ματς».

Ο γερμανός τεχνικός είδε τη Λίβερπουλ να έχει 17 τελικές εντός εστίας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ από τότε που άρχισε η καταμέτρηση (2003-2004). Παράλληλα, χάρηκε το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που απέδωσε η ομάδα του σε μεγάλα διαστήματα και τον πλουραλισμό στην επίθεση. Δύο γκολ πέτυχε ο Μανέ, από ένα οι Κουτίνιο, Τσαν, Φιρμίνο, Βαϊνάλντουμ.

Αρσεναλ και Τότεναμ έμειναν στο 1-1 σε ένα χορταστικό ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές φάσεις για γκολ. «Δείξαμε ότι είμαστε ευέλικτη ομάδα. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ήττα μάς κάνει να χαμογελάμε» υποστήριξε ο τεχνικός της Τότεναμ Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

«Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ηταν φανταστικό. Κρίμα που τώρα διακόπτεται το πρωτάθλημα» είπε ο Αντόνιο Κόντε μετά το 5-0 της Τσέλσι επί της Εβερτον. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έριξε ευθύνες στους παίκτες του μετά το 1-1 με τη Μίντλεσμπρο: «Κάναμε τα πάντα για να νικήσουμε. Ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος».

Με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε στο Λίμπερτι τη Σουόνσι 3-1. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο μάλιστα καταγράφηκε ως το υπ’ αριθμόν 25.000 στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο σουηδός επιθετικός δέχτηκε την πέμπτη κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από το ντέρμπι με την Αρσεναλ στις 19 Νοεμβρίου στο Ολντ Τράφορντ.

Αλλα αποτελέσματα (11 αγώνες): Μπόρνμουθ – Σάντερλαντ 1-2, Μπέρνλι – Κρίσταλ Πάλας 1-2, Γουέστ Χαμ – Στόουκ 1-1, Χαλ – Σαουθάμπτον 2-1, Λέστερ – Γουέστ Μπρομ 1-2. Βαθμολογία: Λίβερπουλ 26, Τσέλσι 25, Σίτι, Αρσεναλ από 24, Τότεναμ 21, Γιουνάιτεντ, Εβερτον από 18.