Το πάθημα με τα Γιάννινα (από 1-0, 1-2) έγινε μάθημα για τον Παναιτωλικό που αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στη Λάρισα να φθάσει στην ανατροπή. Οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι καθώς με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 85′ πήραν τη νίκη (2-1) κόντρα στην ΑΕΛ που προσωρινά είχε ισοφαρίσει (στο 54′ με τον Ναζλίδη, μετά από ασίστ του Μαρουκάκη).

Ολο το παιχνίδι για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έκανε ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος άλλωστε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 41′ με την μπάλα να βρίσκει βέβαια και στον Γιοβάνοβιτς της Λάρισας πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ. Το γκολ πάντως χρεώθηκε (σωστά) στον Αιγύπτιο από τη διοργανώτρια Αρχή καθώς η μπάλα δεν άλλαξε κατεύθυνση προς την εστία, απλώς το γκελάρισμα ξεγέλασε τον τερματοφύλακα.

Ο Ουάρντα δύο λεπτά πριν σκοράρει είχε και δοκάρι (39′), το πρώτο της ομάδας του, καθώς στο 71′ είχε την ίδια τύχη και προσπάθεια του Τομανέ.

Η Λάρισα –με τον Σάκη Τσιώλη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο μετά την επιστροφή του από πέρυσι που ανέβασε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα –προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς της (Ναζλίδης, Βαρέλα και Αβραάμ) αλλά τα κατάφερε μόνο μία φορά, η οποία δεν ήταν αρκετή για να πάρει κάτι από το ματς του Αγρινίου.

Ο Μαρκόφσκι ήρθε από τον πάγκο αυτή τη φορά και βρήκε δίχτυα την κατάλληλη στιγμή για τους γηπεδούχους που ανέβηκαν στην 7η θέση.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Κλέσιο, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Λεντέσμα (57′ Κουτρομάνος), Φερέιρα (84′ Ρόσα), Ουάρντα (69′ Μαρκόφσκι), Τομανέ.

Λάρισα: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν (87′ Ντέλετιτς), Ποτουρίδης, Βαρέλα, Αβραάμ (81′ Κουτσιανικούλης), Ναβάρο (46′ Μαρουκάκης), Ναζλίδης.