Αλώβητοι από έδρες (και αγώνες) που έκρυβαν παγίδες απέδρασαν εύκολα ο Παναθηναϊκός και πιο δύσκολα ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές με τον Βασίλη Σπανούλη (13 π., 11 ασίστ) να διανύει τη δεύτερη (μπασκετική) νιότη του και τον Μπιρτς (10 π., 12 ριμπ., 4 κοψ.) να θυμίζει ογκόλιθο και να παίζει για… δύο –καθώς ο Γιανγκ είναι ακόμα πολύ πίσω –επικράτησαν 70-63 του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Αν και προηγήθηκαν ακόμα και με 52-36 (22′), οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άφησαν την άμυνα κατά μέρος και οι αντίστοιχοι του Δημήτρη Πρίφτη –με κορυφαίο τον Ντραγκίσεβιτς (18 π., 8 ριμπ.) –πλησίασαν μέχρι και στο καλάθι (56-58 στο 32′), όμως δεν άντεξαν έως το τέλος. Σε ένα παιχνίδι που είχε τρελό ρυθμό σε κάποια σημεία και σίγουρα μεγάλη ένταση και μονομαχίες όπως αρμόζει σε ένα κλασικό ντέρμπι, οι Πειραιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και πήραν τη νίκη με σημαντική βοήθεια και από Παπανικολάου (9 π. με 3/4 τρ.) και Λοτζέσκι (12 π.).

Οι γηπεδούχοι, παρά τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών (Καββαδάς –στον οποίο πήγαν να του ευχηθούν καλή ανάρρωση οι πρώην συμπαίκτες του από τον Ολυμπιακό –και Σανικίτζε έχουν βγει νοκάουτ για μήνες) στάθηκαν εξαιρετικά.

n Στη Λευκάδα ο Παναθηναϊκός (Γκιστ 13, Μπουρούσης 12) επικράτησε άνετα της τοπικής Δόξας (Ρόμπινσον 12, Μπασάμπε 9) 73-46, με τον Τσάβι Πασκουάλ να επισημαίνει ότι η ομάδα του δεν έχει φθάσει ακόμα ούτε στο 20% των δυνατοτήτων της, ενώ ξεχώρισε το φάουλ που έκανε επίτηδες ο Νίκος Παππάς στον 17χρονο Θοδωρή Ιωακειμίδη, με τον τελευταίο να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο σκοράροντας με βολή μέσα σε αποθέωση!