Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για τη διανομή της χρυσής λίρας Αγγλίας σε όλη την Ελλάδα υπέγραψαν χθες η Τράπεζα Πειραιώς και το Βασιλικό Νομισματοκοπείo (The Royal Mint). Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα που προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών σε χρυσό, όπως πώληση, αγορά, εκτίμηση και υπηρεσίες φύλαξης.

Ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Τζον Κίτμερ, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σημείωσε ότι η λίρα που το 2017 συμπληρώνει 200 χρόνια κυκλοφορίας αποτέλεσε στην Ελλάδα επένδυση σε δύσκολες εποχές για την οικονομία, αλλά και δώρο σε γεννήσεις, βαπτίσεις και γάμους.

Ο Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι με τη συμφωνία που υπεγράφη διευρύνεται το φάσμα των προϊόντων που προσφέρει η τράπεζα στους πελάτες της.

Για εμβληματικό νόμισμα μίλησαν εξάλλου τόσο ο Αθανάσιος Αρβανίτης, Group Treasurer της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και ο διευθυντής του Βασιλικού Νομισματοκοπείου Κρις Χάουαρντ.