Παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο ΚωστήςΠαπαιωάννου.Σε γραπτή δήλωσή του αναφερόμενος στο έργο του επί 20 μήνεςεπισημαίνει μεταξύ άλλων ότι : «Aναλάβαμε νομοθετικές πρωτοβουλίεςκαι δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη τωνδιακρίσεων: νομοθετήσαμε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε όλα ταζευγάρια, ενισχύσαμε την αντιρατσιστική νομοθεσία, αναλάβαμεπρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και τουρατσισμού.

Η θέσπιση ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης περιστατικώναυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους υπαλλήλους των φυλακών και ηεπέκταση της αρχής της ίσης μεταχείρισης βρίσκονται στη Βουλή γιαψήφιση. Δουλέψαμε για μια Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά.

Τονομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι σχεδόν έτοιμο γιαδημόσια διαβούλευση».Και καταλήγει λέγοντας : «Κλείνω αυτόν τον κύκλο με τη βεβαιότητα πωςστη σημερινή συγκυρία κάθε θεσμική υποχώρηση κοστίζει πολύ ακριβά,είτε αφορά στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας είτε στα θεμελιώδηδικαιώματα των προσφύγων. Όμως η προσπάθεια για τη διασφάλιση τωνανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι διαρκής. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι

παρών» .