Τρισδιάστατος, όπως τον θέλει και η ορολογία του ψηφιακού χαρτοφυλακίου το οποίο κρατά πλέον στα χέρια του, θα είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του θα κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου, θα έχει γραφείο στο κτίριο της νυν Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που θα μεταβληθεί σε υπουργείο, ενώ μέχρι την Πρωτοχρονιά θα μπορεί να επισκέπτεται και το υπουργείο Μεταφορών του φίλου του Χρήστου Σπίρτζη στου Παπάγου, καθώς η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που απέκτησε με τον ανασχηματισμό, θα βρίσκεται εκεί αναγκαστικά για χωροταξικούς λόγους.

Η Χρυσοβελώνη

παρέδωσε μόνη της

με αιχμές για Καμμένο

Το είδαμε και αυτό! Η τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Μεταφορών μεταξύ των στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε σε ξεχωριστή εκδήλωση, σε διαφορετική ώρα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά!

Συγκεκριμένα, η απερχόμενη υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη που δεν παραβρέθηκε στην πρωινή επίσημη εκδήλωση παράδοσης μεταξύ των υπουργών, παρέδωσε το δικό της χαρτοφυλάκιο στον διάδοχό της Νίκο Μαυραγάνη, πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Εύβοια, στις 5 το απόγευμα!

Συνεργάτες της απέδιδαν τη στάση της αυτή στην πικρία της για τον τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκε την αντικατάστασή της. Οπως και η ίδια ανέφερε σε δηλώσεις της, έμαθε τα δυσάρεστα νέα από την τηλεόραση, καθώς ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος δεν της είπε το παραμικρό. Μάλιστα τόνισε με πικρία ότι η απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση «δεν ήταν απαίτηση του Πρωθυπουργού» και πλέον η σχέση της με τον Καμμένο «βρίσκεται υπό αναθεώρηση».

Αποχαιρέτησε

την Κονιόρδου

με το καλημέρα

Η λεκτική γκάφα (;) της γενικής γραμματέως Μαρίας Βλαζάκη συζητήθηκε περισσότερο στην αντίστοιχη παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Πολιτισμού, όπου ανέλαβε τον ρόλο της οικοδέσποινας, σε μια τελετή που κατά τ’ άλλα ο ρόλος του (της) Γενικού δεν αναδεικνύεται συνήθως.

Αφού επαίνεσε λοιπόν «το έργο που αφήνει» ο Αριστείδης Μπαλτάς (το οποίο πάντως οι συγκεντρωμένοι υπάλληλοι χειροκρότησαν δυνατά), στράφηκε στη νέα υπουργό Λυδία Κονιόρδου λέγοντας: «Ελπίζουμε, κυρία υπουργέ, ότι αυτό το παρατεταμένο χειροκρότημα θα το έχετε κι εσείς όταν κάποια στιγμή έρθει μια παρόμοια τελετή»!

Κατά τα λοιπά, να σας ενημερώσω ότι κατά την τελετή υπήρξε και ένα ετεροχρονισμένο «άδειασμα» του Παναγιώτη Δούρου από τον Μπαλτά τη στιγμή που ο τελευταίος ανέφερε ότι «το υπουργικό γραφείο αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρόσφατο παρελθόν, που λύθηκε όμως μετά την απομάκρυνση του επικεφαλής».

Μήπως έχουν φτάσει και στα αφτιά του απερχόμενου οι πληροφορίες ότι ο Δούρος θα καλόβλεπε τον εαυτό του στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου ή ακόμα καλύτερα για εκείνον, ξανά στη διεύθυνση του γραφείου υπουργού;