Οπως ενημερώθηκα αρμοδίως, την Κυριακή το πρωί περί τα διακόσια άτομα μαζεύτηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αιγίου για να ακούσουν τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Μεϊμάρογλου. Μου επισημάνθηκε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία «ενεργών πολιτών για τη συγκρότηση και την ενοποίηση του δημοκρατικού χώρου» –με άλλα λόγια για την περίφημη ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Στους παρευρισκομένους μοιράστηκε κι ένα κείμενο που ανάμεσα στα άλλα έγραφε ότι «καθώς ο μεσαίος χώρος δυσκολεύεται να βρει πολιτική έκφραση, ήρθε η ώρα που πρέπει να παρέμβουμε, ως τοπικές κοινωνίες, στη συγκρότηση μιας δημοκρατικής παράταξης του μεσαίου χώρου».

Το ρεζουμέ των δύο ομιλιών ήταν ότι «υπάρχει πολιτικό κενό στον προοδευτικό κεντρώο χώρο που μπορεί και πρέπει να καλυφθεί από έναν νέο φορέα που θα αγωνιστεί για τηνυλοποίηση ενός μεταρρυθμιστικού αναπτυξιακού σχεδίου» και οι παριστάμενοι τους ζήτησαν να μη χαθεί άλλος χρόνος…

Α! Μην ξεχάσω να σας πω ότι παρενέβη στην κουβέντα κι ο Νίκος Τσούκαλης πρώην τοπικός βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας κι αυτός ότι πρέπει να δημιουργηθεί επιτέλους ένας νέος φορέας. Εγώ τώρα τι να πω; Επειτα από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες ανασυγκρότησης αυτού του χώρου, οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχουν ακόμη ρομαντικοί.