Θα ακολουθήσουν κι άλλες τους επόμενους μήνες, αλλά η διήμερη περιοδεία που ξεκινά σήμερα στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η πρώτη στο πλαίσιο της «πορείας στον λαό» που μπήκε σε εφαρμογή μετά τη ΔΕΘ –εξού και απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα, ενώ ο ηρακλειώτης γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί, με στόχο τη μέγιστη κινητοποίηση του τοπικού κομματικού μηχανισμού.

Είναι θέμα πρεστίζ. Ο Μητσοτάκης θέλει να βαφτεί η Κρήτη γαλάζια –και οι δημοσκοπήσεις επιτρέπουν στην Πειραιώς να αισιοδοξεί για μια αλλαγή χρώματος με ιδιαίτερο συμβολισμό και χωρίς προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Ακόμη και στα χρόνια των Μνημονίων, το πάλαι ποτέ «πράσινο νησί» προτίμησε να αγκαλιάσει τον Τσίπρα από το να στραφεί στη ΝΔ.

Η αντεπίθεση του Κυριάκου θα ξεκινήσει από το Ρέθυμνο και θα καταλήξει στα πατρογονικά Χανιά –το Ηράκλειο και το Λασίθι θα είναι σταθμοί στην επόμενη περιοδεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρευρεθεί σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας του νησιού, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή κομματική εκδήλωση στις Βρύσες Χανίων.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σούδα, το Ιδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, καθώς και τη δημοτική αγορά της πόλης –για την άμεση, προσωπική επαφή με το λαϊκό στοιχείο. Ακόμη προβλέπονται συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Χανίων.

Προεξοφλώ ότι το σύνθημα «Κυριάκο, η Κρήτη σε θέλει κυβερνήτη» θα καταγραφεί από τις κάμερες.