Πρόβα… τζενεράλε για τη «θερμή υποδοχή» που ετοιμάζουν στον πρόεδρο Ομπάμα αλλά και για την επέτειο του Πολυτεχνείου φαίνεται ότι έκανε χθες μια ομάδα αντιεξουσιαστών που εκμεταλλεύτηκε το μαζικό (και απολύτως ειρηνικό) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αποτέλεσμα, πέρα από τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, να παραμείνει κλειστή για τέσσερις ώρες η Πατησίων προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε μείνει στην ουρά της πορείας και άρχισε τις πρώτες εχθροπραξίες στο ύψος της Βουλής πετώντας δύο μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο προαύλιο. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου οι νεαροί –αρκετοί από τους οποίους φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες –επέστρεψαν στον γνωστό τους χώρο στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στήνοντας το συνηθισμένο πια σκηνικό…

Παράλληλα έκαναν και ένα κρας τεστ για τις αντιδράσεις της Αστυνομίας, «χρονομετρώντας» ίσως το περιθώριο ανοχής μέχρι την επέμβαση των ΜΑΤ, καθώς η αντίδραση των δυνάμεων της Αστυνομίας ήταν αμυντική μέχρι πλήρως υποτονική, με συνέπεια επεισόδια «εντυπωσιασμού» που θα είχαν λήξει σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαρκέσουν αρκετή ώρα.

Τα ΜΑΤ, από τις 2 μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι, όταν έγινε χρήση χημικών, παρακολουθούσαν από μακριά την ομάδα των νεαρών να ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, να ξηλώνουν πινακίδες και να σπάζουν φανάρια πριν αρχίσουν μαζί τους κλεφτοπόλεμο στα στενά χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία προσαγωγή.