Ο Σταύρος Θεοδωράκης από χθες βρίσκεται σε μια μίνι περιοδεία στην Πάτρα. Το απόγευμα συνάντησε εθελοντές του κόμματός του ενώ σήμερα έχει ραντεβού με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και μετά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Κατά τα λοιπά, από χθες στηρίζει Νίκο Φίλη. Τι εννοώ; Μετά τα όσα είπε κατά την παράδοση του υπουργείου Παιδείας έγραψε στο τουίτερ: «Το ηγετικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ειδικεύεται στα πολιτικά συμβόλαια θανάτου. Ξεκίνησαν με αντιπάλους και τώρα τρώνε και δικούς τους». Και αμέσως μετά ανέβασε και τέσσερις εκδοχές της ίδιας φωτογραφίας του Στάλιν αρχικά με τρεις συντρόφους, μετά με δύο, έπειτα με έναν και στο τέλος μόνο του με το σχόλιο «θα ‘ρθει η στιγμή που θα ρετουσάρουν τις φωτογραφίες για να εξαφανίσουν τους ενοχλητικούς. Τα έχει διδάξει αυτά ο πατερούλης Στάλιν».

Παρότι θα μπορούσα να παρεξηγηθώ –εξαιτίας των λόγων που οδήγησαν στην καρατόμησή του -, δεν αντέχω, θα το πω: Μεγάλη η χάρη του Φίλη.

ΚΚΕ αδειάζει Γαβρόγλου…

Πυρά όμως είχαμε εκ Περισσού στον νέο υπουργό Παιδείας με το καλημέρα. Το ΚΚΕ, ευαίσθητο σε ζητήματα ιδεολογικά, δεν άφησε να πέσει κάτω η αναφορά του Κώστα Γαβρόγλου στο Κόμμα κατά τη διάρκεια της παραλαβής του υπουργείου.

«Ο νέος υπουργός Παιδείας φρόντισε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του να δείξει τις “περγαμηνές” του. Πέρα από την προσήλωσή του στο αντιεκπαιδευτικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαφήμισε και τις ιδεολογικές του καταβολές που, όπως ανέφερε, ανατρέχουν στο 1968 και τη ρήξη με το “ιερατείο του ΚΚΕ”, ανέφερε σε δήλωσή του το ΚΚΕ και παρακάτω: «Και ποιος αλήθεια τα λέει όλα αυτά; Ο υπουργός –προϊόν της παρέμβασης του ιερατείου της Εκκλησίας, όπως κατήγγειλε ο προκάτοχός του στο υπουργείο. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των υπουργών της, πρώην και νυν».

…και νέο παραλήρημα του Καλαβρύτων

Εξι μήνες μετά τις… κατάρες στον Φίλη («να σαπίσει το χέρι του» είχε πει στο πασχαλινό του μήνυμα) ο γνώριμος για τους «αφορισμούς» του μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφήνει τον τέως πλέον υπουργό Παιδείας –τον «στολίζει» μόνο με το επίθετο ανεκδιήγητος –και επιτίθεται γενικώς στους αριστερούς χαρακτηρίζοντάς τους διαλυτικά στοιχεία της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα λέγοντας πως «ακούσθηκε ηχηρά η φωνή της Εκκλησίας» δίνει συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος άλλωστε τον στήριξε στις τελευταίες τοποθετήσεις του.

Στο νέο κείμενο που δημοσίευσε χθες στο προσωπικό του blog ο Αμβρόσιος (που εξυμνούσε τους βασανιστές της χούντας…) έγραψε «τα κατορθώματα των αριστερών τα ζήσαμε κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο, τον γνωστό ανταρτοπόλεμο (1944-1947), όταν δολοφονήθησαν τόσοι και τόσοι αδελφοί μας, κάηκαν τόσα χωριά, κρεμάσθηκαν τόσοι ιερείς της Ορθοδοξίας (…) από την καταστρεπτική δράση των κομμουνιστών».