Η συγκίνηση ήταν εμφανής από τη στιγμή που άρχισε τον απολογισμό του ο Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος δεν περίμενε ότι θα μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος, ιδίως μετά το άλμα των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 2,3 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο, στο δεκάμηνο.

Οι προσδοκίες στην πολιτική διαψεύδονται εύκολα και από σήμερα ο Τρύφων Αλεξιάδης επιστρέφει στην οργανική του θέση ως υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με αφορμή αυτή την ανώμαλη προσγείωση, ο τέως αναπληρωτής υπουργός χαριτολογώντας κάλεσε τον ΓΓΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να μην εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα στο πρόσωπό του. Μέχρι πρόσφατα ο Αλεξιάδης ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Πιτσιλή, τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Οι μεταξύ τους σχέσεις τους προηγούμενους μήνες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, ενώ δεν είναι κρυφό ότι Τσακαλώτος και Αλεξιάδης είχαν σχέσεις οι οποίες ποτέ δεν πέρασαν τη γραμμή της αναγκαστικής συγκατοίκησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει καλές σχέσεις με τον πολιτικό της προϊστάμενο. Ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων της τις επόμενες ημέρες θα προσδιορίσει τους βαθμούς ελευθερίας που θα έχει στην Καραγεώργη Σερβίας. Στις πρώτες δηλώσεις της πάντως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, την προώθηση των νομοσχεδίων για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα κεφάλαια, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των φορολογουμένων.