Το μαύρο διαμάντι του Ολυμπιακού λάμπει όσο ποτέ άλλοτε και η λάμψη του είναι τόσο εκτυφλωτική μέχρι στιγμής, που θαμπώνει τους αντίπαλους γκολκίπερ. Ο Μπράουν Ιντέγε όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατάφερε να σκοράρει κόντρα σε όλους τους διεκδικητές του τίτλου (με τον ΠΑΟΚ τον βοήθησε βέβαια και ο Βαρέλα αλλάζοντας την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα) και είναι ήδη πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 7 γκολ.

Η αξία του διαμαντιού από τη Νιγηρία συνεχώς ανεβαίνει και στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν καλά, περιμένοντας ευχάριστα νέα τον Ιανουάριο από τη μακρινή Κίνα (και όχι μόνο). Αλλωστε ο Ολυμπιακός, όπως έχει αποδείξει εδώ και χρόνια (με Καστίγιο, Μανωλά, Σάμαρη, Ρομπέρτο και πολλούς άλλους), κάνει εξαιρετικά ντιλ πωλήσεων.

Οι Κινέζοι έχουν ρίξει τα τελευταία χρόνια πολλά εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο, καθώς κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας έχουν αναλάβει –με τις ευλογίες του κράτους –τις καλύτερες ομάδες και μόνο στην περσινή μεταγραφική περίοδο που ξεκινά τον Ιανουάριο είχαν ξοδέψει 500.000.000 ευρώ, φέρνοντας σημαντικά ονόματα από την Ευρώπη.

Στο λιμάνι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε φτάσει μια πρόταση που ξεπερνούσε τα 12 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό, ενώ στον παίκτη προσέφεραν 2,3 εκατ. ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός την απέριψε καθώς ήδη είχε αποχωρήσει ο Φιμπόγκασον. Με δεδομένο ότι φέτος ο Νιγηριανός κάνει την καλύτερή του σεζόν ώς τώρα, βρίσκεται ήδη ψηλά σε πολλές κατηγορίες στατιστικής (συνολικά σε 31 αγώνες του στον Ολυμπιακό από πέρυσι έως και φέτος έχει πετύχει 17 γκολ και έχει μοιράσει 8 ασίστ), ενώ ένα ακόμα στοιχείο που τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό μεταγραφικά είναι ότι δεν έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα με πέναλτι στην καριέρα του (130 γκολ!), πράγμα ξεχωριστό για έναν επιθετικό.

Συνεπώς η πρόταση είναι πολύ πιθανή πλέον και σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα απαντήσει καταφατικά αυτή τη φορά.

Ο Ιντέγε είναι στην καλύτερή του κατάσταση (αποδίδει εξαιρετικά όταν γνωρίζει ότι υπάρχει στην ομάδα και άλλος υπολογίσιμος επιθετικός, όπως γίνεται φέτος με τον Καρντόσο και πέρυσι με τον Φινμπόγκασον) και αυτό φαίνεται καθώς έχει κερδίσει τη θέση του και στην Εθνική Νιγηρίας, που διεκδικεί πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018.

Ο Ολυμπιακός τον είχε πάρει κοντά στα 6 εκατ. ευρώ και μπορεί πλέον να εκτοξεύσει την αξία του στο τριπλάσιο τουλάχιστον, καθώς είναι μια μετοχή που ανεβαίνει διαρκώς.