Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε θα πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο αποψινό φιλικό της Εθνικής με τη Λευκορωσία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (21.15, Σκάι).

Ο γερμανός τεχνικός θέλει να προστατεύσει κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Βοσνία, την Κυριακή, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018.

«Θα αγωνιστούν παίκτες που ήταν μαζί μας αλλά δεν είχαν πολλές συμμετοχές, ενώ θα ξεκουράσουμε και τα παιδιά που έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους» είπε ο Σκίμπε, προσθέτοντας ότι θα είναι σημαντικό για την Εθνική να πάρει τη νίκη.

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ο Σκίμπε δεν είχε έξι από τους βασικούς. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έμεινε στο ξενοδοχείο, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τοροσίδης, Μήτρογλου, Μπακασέτας, Τζαβέλλας και Φορτούνης, οι οποίοι έχουν ενοχλήσεις ή έχουν υποστεί αγωνιστική επιβάρυνση. Ετσι, οι παίκτες αυτοί θα ξεκουραστούν στο αποψινό ματς. Πάντως, ο γερμανός τεχνικός υποστήριξε πως όλοι θα είναι στη διάθεσή του στο παιχνίδι με τη Βοσνία, στο οποίο η ελληνική ομάδα θέλει να πετύχει την τέταρτη νίκη της στον 8ο προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ.

Ο Φορτούνης έχει ένα αιμάτωμα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μπακασέτας αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Πρόβλημα τραυματισμού από το τελευταίο παιχνίδι της Ντόρτμουντ στο γερμανικό πρωτάθλημα είχε και ο Παπασταθόπουλος (χτύπημα στα πλευρά): στην αρχή υπήρξε ανησυχία, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό και είναι στη διάθεση της Εθνικής. Θυμίζουμε ότι ο Σκίμπε δεν υπολογίζει στον Κώστα Μανωλά (κάταγμα στη μύτη), ενώ νοκάουτ τέθηκε και ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οπως είναι γνωστό, στη θέση του ο γερμανός τεχνικός κάλεσε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού Δημήτρη Κυριακίδη.

Η πιθανή ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η Εθνική στο αποψινό φιλικό με τη Λευκορωσία: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Παναγιώτης Γλύκος, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Μανιάτη, Οικονόμου, Παπαδόπουλο, Σταφυλίδη. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τζιόλης, Σάμαρης και Πέτσος, στις πτέρυγες της επίθεσης οι Γιαννιώτας και Καρέλης, ενώ στην κορυφή ο Βέλλιος.