Την Κυριακή δέχθηκε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό και η καρέκλα του έτριξε συθέμελα, λες και επρόκειτο για σεισμό σαν αυτούς που κλυδωνίζουν την πατρίδα του. Και χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Φαλήρου, ο Αντρέα Στραματσόνι εξασφάλισε παράταση στην παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο.

«Δεν τα παρατάω, είμαι μαχητής. Αυτή την ομάδα εγώ την έχτισα» φέρεται να είπε ο ιταλός κόουτς σε μια απολογία που δεν διήρκεσε πολύ. Αλλωστε, τα σημαντικά είχαν γίνει το ξημέρωμα της Δευτέρας, όταν οι πληγωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ, περίπου 400-500 άτομα, ανέμεναν στις εγκαταστάσεις της ομάδας τους ποδοσφαιριστές, τον τεχνικό και τον πρόεδρο ώστε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Οι Αλαφούζος – Στραματσόνι τα άκουσαν για τα καλά. Από τους αρχηγούς (Ζέκα, Μπεργκ, Λέτο), μόνον ο πρώτος. Ωστόσο, ουδείς ξέφυγε. Επρόκειτο στην ουσία για την τελευταία προειδοποίηση πως στην επόμενη στραβή θα έχουμε ιστορίες.

Χθες το απόγευμα, για να επανέλθουμε στο ραντεβού των υψηλά ιστάμενων προσώπων, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να μοιράσει ένα ακόμη χαρτί στον Στραματσόνι. Με την ελπίδα να το αξιοποιήσει. Ζήτησε όμως άμεσα αποτελέσματα, βελτίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού και πειθαρχία στο τμήμα. Το ερώτημα που φυσικά τίθεται σε ανάλογες περιπτώσεις σχετίζεται με την αντοχή του Ιταλού. Θα λέγαμε πως έχουμε επανάληψη της ιστορίας με τον Γιάννη Αναστασίου! Μόλις την περασμένη σεζόν ήταν που δέχθηκε καίριο πλήγμα στο γόητρό του από την Καμπάλα, δεν το ξεπέρασε ποτέ καθόσον ο κόσμος τάχθηκε αναφανδόν εναντίον του και μόλις προέκυψε το 0-0 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ήρθε το τέλος. Οποία σύμπτωση! Τώρα, ο Στραματσόνι έχει απέναντί του ένα κοινό που δεν τον εμπιστεύεται, η διοίκηση αποφεύγει να μιλά για στήριξη, ενώ μπροστά του, σε περίπου δύο εβδομάδες, υπάρχει ραντεβού ξανά με την ΑΕΚ! Αρα, ο τεχνικός κρίνεται καθημερινά και μένει να φανεί αν θα πάει μέχρι τότε. Πηγές εντός του ΠΑΟ επιμένουν πως με τον Στραματσόνι έχουμε περισσότερο περίπτωση Αναστασίου και όχι Κετσπάγια, αφού ναι μεν συνετρίβη και του λόγου του όπως ο Γεωργιανός από τον Ολυμπιακό και μεσολαβούσε διακοπή, αλλά επ’ ουδενί ήταν 100% τελειωμένος στα διοικητικά κλιμάκια.

Το είπαμε και χθες –η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.