Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός χτίστηκε Σεπτέμβριο (προπονητής και οι περισσότερες μεταγραφές ήρθαν Αύγουστο, οι τρεις μάλιστα παίκτες την τελευταία μέρα του μήνα!), με τον Πάουλο Μπέντο να βρίσκεται ούτε τρεις μήνες στο τιμόνι της ομάδας, το 3/3 νίκες στα ντέρμπι (έστω στο Γεώργιος Καραϊσκάκης) με 8-1 τα συνολικά γκολ είναι ένας πραγματικός άθλος για τους πρωταθλητές. Καθώς ο χρόνος είναι ο σύμμαχός τους για τη συνέχεια και ουσιαστικά μόνο καλύτεροι μπορεί να γίνουν.

Σαφώς έβαλαν το χεράκι τους και οι βασικοί ανταγωνιστές που δεν άντεξαν στην πίεση του πρωταθλητισμού ώς τώρα (με τον ΠΑΟΚ να είναι ο καλύτερος, αλλά έχοντας το ντεζαβαντάζ του -3 πέταξε υπερβολικούς βαθμούς σε παράπλευρα ματς στα πρώτα 8 παιχνίδια).

Ισως το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς του Πάουλο Μπέντο είναι τώρα που θα πρέπει –με τα ντέρμπι να έχουν φύγει –να κρατήσει υψηλά το κίνητρο των παικτών του για τα επόμενα παιχνίδια. Αν μάλιστα οι Πειραιώτες καταφέρουν να μην έχουν απώλειες τις επόμενες 3 αγωνιστικές (με Πλατανιά εκτός και Κέρκυρα και Λεβαδειακό στον Πειραιά), είναι βέβαιο ότι από κάποιους διεκδικητές του τίτλου θα αυξήσουν και άλλο τη βαθμολογική διαφορά που τώρα είναι στο +7 (από Παναθηναϊκό), στο +9 (από ΑΕΚ) και στο +10 (από ΠΑΟΚ), καθώς στις ίδιες αγωνιστικές γίνονται τα ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ και Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ.

Οπως και να έχει, το επιβλητικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού (σε συνέχεια μια άλλης άνετης επικράτησης με το ίδιο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ) δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίσει άπαντες στον Πειραιά όπως και τη διοίκηση, καθώς οι πρωταθλητές πονούν σε συγκεκριμένες θέσεις, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πάση θυσία ενίσχυση τον Δεκέμβριο.

Πολύ απλά γιατί δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα ο στόχος, αλλά και μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη φέτος, όπου στο Γιουρόπα Λιγκ (με κατάλληλη ενίσχυση και λίγο τύχη) είναι πιο βατή σε σχέση με τα βαθιά νερά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός σχεδόν μέχρι τα Χριστούγεννα θα πορευτεί χωρίς τον μεγάλο άτυχο του ντέρμπι, τον τερματοφύλακα Στέφανο Καπίνο, που υπέστη θλάση και πλέον ο Λεάλι θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ισάξιος.