Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται πλέον και επισήμως η Cyta Hellas, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια ως θυγατρική εταιρεία του κυπριακού κρατικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Cyta.

Την απόφαση για την πώληση της Cyta Hellas έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου. Στόχος της Λευκωσίας αποτελεί η πώληση του 100% των μετοχών της Cyta Hellas σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με τη διαδικασία της διεξαγωγής διεθνούς διαγωνισμού.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά και ανεξάρτητα από την αποκρατικοποίηση άλλων περιουσιακών στοιχείων της ίδιας της κυπριακής Cyta. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ενδιαφέρον για την απόκτηση της κυπριακής θυγατρικής που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα είχε εκδηλωθεί από τη Wind Hellas.

H Cyta Hellas στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα κατάφερε να αποκτήσει περίπου 325.000 συνδρομητές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, παρέχοντας κυρίως υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ, καθώς και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος» (MVNO). Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών συνολικού μήκους περίπου 5.500 χλμ. και πάνω από 500 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της εταιρείας για το 2015 ανήλθαν σε 107,8 εκατ. ευρώ και ήταν ενισχυμένα κατά 19,16% σε σχέση με το 2014.