Δέκα νέους προϊσταμένους σε θέσεις αιχμής του ελεγκτικού μηχανισμού τοποθέτησε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, αφού είχαν προηγηθεί τόσο γραπτές εξετάσεις όσο και προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι νέοι επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων αλλά και ΔΟΥ αιχμής συγκεντρώνουν θετικά σχόλια στους κόλπους των εφοριακών τόσο για την εμπειρία και τις ικανότητες διοίκησης όσο και για το γνωστικό επίπεδο σε θέματα φορολογίας και ελέγχων.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι νέοι επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, ιδίως μετά τις απομακρύνσεις των τέως προϊσταμένων τους με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με το αιτιολογικό της επίτευξης στόχων κατώτερων από αυτούς που είχαν τεθεί.

Με την απόφαση Πιτσιλή, προϊστάμενη του ΚΕΦΟΜΕΠ αναλαμβάνει η Βασιλική Ηλιοπούλου, η οποία κατείχε θέση επόπτριας μέχρι πρότινος στο ελεγκτικό κέντρο το οποίο είναι επιφορτισμένο με τους ελέγχους σε φορολογουμένους μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και χειρίζεται, μεταξύ άλλων, υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας Μπόργιανς αλλά και των εμβασμάτων εξωτερικού. Υποδιευθυντής Ελέγχων στο ΚΕΦΟΜΕΠ αναλαμβάνει ο Βασίλειος Γλούμης, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε θέση υποδιευθυντή στις ΔΟΥ Α’ Αθηνών και Γλυφάδας.

Προϊστάμενος στον έτερο ελεγκτικό βραχίονα αιχμής με αντικείμενο τις μεγάλες επιχειρήσεις (το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων) αναλαμβάνει ο Περικλής Πολύζος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής στο ΣΔΟΕ Λάρισας, ενώ θετικά σχόλια συγκεντρώνουν και οι υποδιευθυντές του ΚΕΜΕΕΠ Ευστάθιος Φουστέρης και Ευάγγελος Γαβαλάς.

Με την ίδια απόφαση προϊστάμενος της ΦΑΕ Αθηνών αναλαμβάνει ο Αλέξιος Καββαθάς, στη ΔΟΥ Πλοίων η Γεωργία Μανωλάκου, στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού ο Δημήτρης Καραγιάννης (προϊστάμενος) και η Φωτεινή Δαυίδ (υποδιευθύντρια) και στη ΦΑΕ Πειραιά υποδιευθύντρια αναλαμβάνει η Γεωργία Πουτογλίδου.