Σας είχα πει από χθες ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια μίνι, διήμερη, περιοδεία στην Πάτρα, γι’ αυτό και δεν ήταν παρών στο Αρκάδι. Θα αφήσω στην άκρη τις επίσημες συναντήσεις που είχε εκεί –για τις οποίες σας ενημέρωσα άλλωστε –και θα εστιάσω στις συνεντεύξεις του στα τοπικά μέσα. Για δύο λόγους. Πρώτον, για να θυμίσω ότι βρέθηκε στην περιφέρεια του Ιάσονα Φωτήλα, τον οποίο διέγραψε προσφάτως και δεύτερον, επειδή έδωσε και μια είδηση.

Σε ένα τοπικό κανάλι, λοιπόν, αποκάλυψε ότι Το Ποτάμι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Οπως το έθεσε επί λέξει: «Ετοιμάζουμε με μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών μια έρευνα για τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, όπου εντοπίζουμε τα σημεία όπου σπαταλάμε λεφτά και εις βάρος ποιων. (…) Εμείς, με στοιχεία, θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Μιλάμε για δισεκατομμύρια τα οποία πηγαίνουν σε ημετέρους, σε ανθρώπους που υπηρετούν το σύστημα και την κυβέρνηση, που υπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αντί να ελαφρύνουν λίγο τον μισθωτό, τον επιχειρηματία και τον συνταξιούχο».

Ομολογώ ότι περιμένω με ενδιαφέρον να δω τα εν λόγω στοιχεία.

Και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ

Οπως ήταν αναμενόμενο οι πατρινοί συνάδελφοι τον ρώτησαν και για τον Φωτήλα. Αφού επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει εναντίον της ΝΔ για εξαγορά στελεχών, δήλωσε ότι «ο κ. Φωτήλας πρότεινε κάτι υβριστικό για τον λαό της Πάτρας. Είπε “εγώ παιδιά φεύγω, πάω στη ΝΔ, διαλύστε το”. Οταν ένας άνθρωπος λέει αυτή τη φράση, είναι μία ύβρις και αναγκαστικά τίθεται εκτός κινήματος. Δειλοί υπήρξαν πάντα και θα υπάρχουν πάντα στην πολιτική». Το ενδιαφέρον είναι βέβαια ότι συμπλήρωσε πως παρότι το κόμμα του δεν θα πάει «στη συντηρητική ΝΔ», αυτός και τα στελέχη του μπορούν ευθαρσώς να υποστηρίζουν «κοινά πράγματα, μεταρρυθμιστικά με τον κ. Μητσοτάκη ανά στιγμές ή με το ΠΑΣΟΚ κάποιες άλλες στιγμές, αλλά δεκανίκι των παλιών κομμάτων, των συντηρητικών κομμάτων, τα οποία έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία» δεν θα γίνουν.

Η Σεβαστουπόλεως ψηφίζει Χίλαρι

Παρεμπιπτόντως, ο Θεοδωράκης έμαθα πως επέστρεψε στην Αθήνα από την αχαϊκή πρωτεύουσα νωρίς χθες γιατί το βράδυ υποδέχθηκε στελέχη του Ποταμιού στα κεντρικά του κόμματος στη Σεβαστουπόλεως για να παρακολουθήσουν λάιβ τις αμερικανικές εκλογές.

Δεν χρειάζεται να επισημάνω ότι στήριζαν Χίλαρι, το τουιτάρισε άλλωστε κι ο επικεφαλής από το πρωί. «Απόψε #topotami ξενυχτάει με #USElections2016. Κόντρα σε λαϊκισμό, ρατσισμό, διακρίσεις. Στηρίζουμε τους Δημοκρατικούς».