Μεταγραφικές αναζητήσεις

Τι κι αν η ζωή προχωρά; Κάποια πράγματα παραμένουν ίδια, ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Οπως οι ειδήσεις που βγαίνουν κάθε φορά που υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος, ένεκα υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Και αφορούν, ως είθισται, μεταγραφικά σενάρια. Λες και δεν κοιτούν παίκτες άλλες εποχές του έτους οι ΠΑΕ –τώρα πρέπει να προκύπτει ενδιαφέρον. Τι για ταξίδια ακούμε. Τι για επαφές προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση στο εγγύς μέλλον. Τι για κλείσιμο συμφωνιών ενόψει καλοκαιριού. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Ωστόσο, το να θέλουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επιθετικό περιοχής, σίγουρα πρέπει να το δούμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι αρμόδιοι των ομάδων.

Στα Σπάτα το περασμένο καλοκαίρι ποντάρισαν στον Αλμέιδα. Ηρθε εν χορδαίς και οργάνοις ο πορτογάλος επιθετικός, μπαρουτοκαπνισμένος και ώριμος (ηλικιακά) και μέχρι τούδε τι έχουμε δει, αλήθεια; Ενα καλό ματς (αυτό με την Ξάνθη) και έτερον ουδέν. Ή αν προτιμάτε, πολύ λίγα πράγματα. Υστερα από λίγες αγωνιστικές, στην ΑΕΚ διαπίστωσαν ότι θα ήθελαν κάτι ακόμη για την επίθεσή τους. Ο Πέκχαρτ παραμένει «λίγος» για τις απαιτήσεις ομάδας που επιδιώκει πρωταθλητισμό και ο Αλμέιδα είναι με τα φεγγάρια του και τα κιλά του. Στερνή μου γνώση. Και σχετική αστοχία στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, το στοίχημα με τους γηγενείς σέντερ φορ δεν του βγήκε. Τουλάχιστον όχι στα επίπεδα που ζητούσε ή ανέμενε ο Βλάνταν Ιβιτς. Ο Αθανασιάδης διάγει μια μέτρια αγωνιστική σεζόν και πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί συνεπής σκόρερ, ενώ ο Κουλούρης θεωρείται ταλέντο ολκής και το έδειξε στην Τρίπολη. Αλλά δύσκολα στην Τούμπα μπορούν να ποντάρουν εξ ολοκλήρου πάνω του.

Συμπέρασμα: καλές οι θεωρίες και η αναζήτηση ευθυνών, αλλά όταν κάποια κενά κάνουν «μπαμ», τότε οι διαρροές για θέσεις και ποδοσφαιριστές φανερώνουν το αυτονόητο: ορισμένα λάθη ήταν πασιφανή.

Διαιτησίας το ανάγνωσμα

Να που φτάσαμε στο μέσον της εβδομάδας και νέο από την τριανδρία που όρισε η επιτροπή εξομάλυνσης δεν έχουμε. Μένουμε επί του παρόντος στο «φεύγουμε», όπως ειπώθηκε από όλους μετά την καταδικαστέα επίθεση στον Γιάννη Τσαχειλίδη. Φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη ομάδα υπό τον Μπίκα θα ορίσει τους διαιτητές αυτής της αγωνιστικής στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ ουδεμία έκπληξη αν αλλάξουν γνώμη και συνεχίσουν, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι θα επικρατήσει ηρεμία και θα βρεθούν οι δράστες του συμβάντος. Μια ερώτηση, μόνο: δεν θα μπορούσε μαζί με την τριπλέτα να οριστεί και εκπρόσωπος της Λίγκας στη διαιτησία, εκπρόσωπος που θα ήθελαν και θα ψήφιζαν όλες οι ΠΑΕ;
Τοποτηρητής

Τον πρόεδρο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και υπεύθυνο αγώνων, Σπύρο Βλάχο, τοποθετεί η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟ στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν πρόκειται για γενικό αρχηγό, αλλά για κάποιον σύνδεσμο ανάμεσα σε διοίκηση και αποδυτήρια. Αν βελτιωθεί το κλίμα θα το δούμε, ωστόσο, σύμφωνα με την άποψη αρκετών, απαιτούνται λύσεις απείρως πιο ριζοσπαστικές στο Τριφύλλι.