Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει ριζικά κάποιες από τις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα.

Εμπόριο: Ο Τραμπ αντιτίθεται σφοδρά στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, ενώ έχει δηλώσει ότι θα αλλάξει σημαντικά την αντίστοιχη συμφωνία των ΗΠΑ με το Μεξικό και τον Καναδά. Επίσης, έχει απειλήσει να επιβάλει δασμό 45% στα κινεζικά προϊόντα.

Εξωτερική πολιτική: Θέλει να καταργήσει τη συμφωνία του Ομπάμα με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Επιθυμεί πιο στενή σχέση με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν και αμφισβητεί τη δέσμευση της χώρας του στο ΝΑΤΟ όσο οι άλλες χώρες δεν πληρώνουν αυτά που πρέπει.

Υγεία: Σκοπεύει να καταργήσει το πρόγραμμα Healthcare του προκατόχου του.

Φορολογία: Υπόσχεται τη μεγαλύτερη φορολογική επανάσταση από την εποχή του Ρίγκαν, με ελαφρύνσεις για όλους.

Μετανάστευση: Βασικές προεκλογικές υποσχέσεις ήταν η κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, η απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ και η απέλαση 11 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών.

Κλιματική αλλαγή: Ο Τραμπ θεωρεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου «απάτη» των Κινέζων που θέλουν να πλήξουν τις αμερικανικές βιομηχανίες και έχει δεσμευθεί ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Ανώτατο δικαστήριο: Με το συνταγματικό δικαστήριο να έχει αυτή τη στιγμή 4 συντηρητικούς και 4 προοδευτικούς δικαστές, ο ένατος που θα ορίσει πλέον ο πρόεδρος Τραμπ θα επηρεάσει σημαντικά όλες τις αποφάσεις για τη ζωή των Αμερικανών τα επόμενα χρόνια.