Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δρ Δημήτρης Γρηγοράκης απαντά ότι το φρούτο αυτό έχει μεγάλη διατροφική αξία.

Συγκεκριμένα, το μάγκο περιέχει πολλές φυτικές ίνες (ένα φλιτζάνι μάνγκο παρέχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών, το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες). Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α (τα 100 γρ. φρέσκου μάνγκο παρέχουν 765 IU ή 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α), πολύ καλή πηγή βιταμίνης B6 (πυριδοξίνης), βιταμίνης C (1 φλυτζάνι περιέχει 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C) και βιταμίνης Ε.

Περιέχει ακόμα πολυφαινόλες και φλαβονοειδή (βήτα-καροτίνη, άλφα-καροτίνη και β-κρυπτοξανθίνη). Πολλές μελέτες αναφέρουν ότι οι πολυφαινολικές, αντιοξειδωτικές ενώσεις που περιέχονται στο μάνγκο προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου.

Επιπλέον, παρέχει μέτριες ποσότητες χαλκού. Τα 100 γρ. μάνγκο παρέχουν 156 mg καλίου και μόνο 2 mg νατρίου. Ενα μέτριο μάνγκο δίνει 135 θερμίδες.