Βελτιωτικές παρεμβάσεις σε λεωφορειακές γραμμές της Δυτικής Αττικής δρομολογεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), ύστερα από σχετικά αιτήματα κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Οι αλλαγές αυτές, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης, εντάσσονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και αποφασίστηκαν ύστερα από επιτόπια έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ στο εξής κάθε συγκοινωνιακή παρέμβαση θα τίθεται σε διαβούλευση με το επιβατικό κοινό πριν εφαρμοστεί.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα κινηθούν, μεταξύ των άλλων, σε τρεις θεματικές κατευθύνσεις:

– Εξυπηρέτηση υπερτοπικών κέντρων υγείας (νοσοκομεία).

– Εξυπηρέτηση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

– Εξυπηρέτηση των μετακινήσεων σε περιοχές ιδιαίτερης συγκέντρωσης του κόσμου της εργασίας.

Νέες απολύσεις στην ΟΣΥ

Στο μεταξύ, όπως έμαθα από την πολύπαθη εταιρεία των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) συνεχίζονται οι απολύσεις του προσωπικού που είχε προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά κυρίως μετά το 1992, όταν άρχισε να λειτουργεί το ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) είχαν απολυθεί συνολικά περίπου 120 εργαζόμενοι (κυρίως οδηγοί λεωφορείων), για τους οποίους διαπιστώθηκε (έπειτα από ελέγχους) ότι η πρόσληψή τους είχε γίνει με χρήση πλαστών δικαιολογητικών σπουδών κ.λπ.

Οι έλεγχοι, που συνεχίστηκαν και επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, εντόπισαν άλλους 13 οδηγούς με πλαστά δικαιολογητικά, οι οποίοι απολύθηκαν πρόσφατα.