Το φθινοπωρινό χαλάζι που έπεσε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, είναι ένα θέμα σπάνιο για την πρωτεύουσα.

Αντίθετα, τα τρομοκρατικά χτυπήματα που πέφτουν σαν χαλάζι στο ελληνικό ποδόσφαιρο (γενικότερα και όχι μόνο στο επαγγελματικό) εδώ και δεκαετίες, απλά προκαλούν οργή γιατί κανείς –και ιδιαίτερα η πολιτεία –δεν έχει μπορέσει να βάλει ένα τέλος.

Μετά το νέο χτύπημα, τον εμπρησμό του σπιτιού του υποψήφιου αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, ο συνεργάτης του Δημήτρης Καλύβας ανακοίνωνε πως είναι οριστική και αμετάκλητη η παραίτηση των μελών.

Την ίδια ώρα όλοι καταδίκαζαν το νέο θλιβερό συμβάν.

«Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης, Βασάρας, Κύρκος, Κύζας, Σωμαρακάκης, Ζωγράφος (και πόσοι ακόμα) από τον χώρο της διαιτησίας έχουν γίνει στόχοι αυτού του κυκλώματος που έχει φτάσει μέχρι την απόπειρα δολοφονίας. Δεν μπορεί μια κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων και ομάδες στις οποίες επενδύονται εκατομμύρια να καταστρέφονται, κάθε φορά που η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου θα αποφασίζει ένα τέτοιο χτύπημα. Σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός.

ΜΑΦΙΑ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Metropolis 95,5 έκανε λόγο για Κολομβία και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Εχουμε μια μαφία που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Οπως έχουμε και μια ομάδα που συστηματικά κερδοσκοπεί εις βάρος των άλλων. Θα σας θυμίσω ότι πριν από μερικά χρόνια είχε ανατιναχθεί ο φούρνος του κ. Κωνσταντινέα, και γενικώς οι καταστάσεις βίας παραμένουν συνεχείς επειδή τους έχει στριμώξει η κυβέρνηση για τα καλά. Νομίζω ότι οι αντιδράσεις αυτές μοιάζουν με αυτές ενός πληγωμένου θηρίου που ξέρει ότι κινδυνεύει να τελειώσουν οι μέρες του. Δεν έχουμε συνολική συνεννόηση για τους λόγους που ξέρουμε όλοι. Δεν γίνεται ο ένας να θέλει να έχει και τη πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Είναι σαφές ότι από τη διοίκηση του Ολυμπιακού ξεκινάει το πρόβλημα. Από το να μας εκβιάζει η μαφία στα γήπεδα, που ακόμα και στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης έκανε επίδειξη δύναμης, γιατί ναι μεν φέτος χάσαμε δίκαια, αλλά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά, προτιμώ να μη υπάρχει ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει από το μηδέν. Η μαφία έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά, δεν έχει βάλει λεφτά!» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ. Στον ΠΑΟΚ μιλούν για μαφία και ζητούν άμεση λύση, ενώ στην ΑΕΚ κάνουν λόγο για την Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιθυμούν γενναίες αποφάσεις και εφαρμογή των νόμων του κράτους και όχι αναβολές που δεν εξυπηρετούν κανέναν. Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Πανιώνιος ζήτησαν την προστασία του ελληνικού πρωταθλήματος που έχει πέσει σε βούρκο.

Η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας δήλωσε αντίθετη με την αναβολή, ενώ αναμένεται και η θέση της Nova, που βλέπει το βασικό της προϊόν να είναι στον αέρα.