Η συντριβή του Παναθηναϊκού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και γενικώς η εικόνα που είχε η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στα εσωτερικά των Πρασίνων. Οι αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν έντονες και πιεστικές προς τον Γιάννη Αλαφούζο σε ό,τι αφορά τον ιταλό προπονητή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άντεξε τις πιέσεις και δεν απέσυρε τη στήριξή του στον Στραματσόνι (φωτογραφία), είναι όμως αμφίβολο πόσο θα αντέξει, ενώ το πρόγραμμα που ακολουθεί μάλλον περιορίζει τις πιθανότητες. Ακολουθεί ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, έξοδος κινδύνου στη Νέα Σμύρνη, ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και δοκιμασία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. «Δύσκολο πρόγραμμα και δύσκολα θα αντέξει ο Στραματσόνι» εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω τα πράγματα του Παναθηναϊκού, ο οποίος προς έκπληξη των πάντων ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης επέλεξε να αναθέσει στον Σπύρο Βλάχο την εποπτεία των αποδυτηρίων!

Φαβορί παντού

Η πλειονότητα των φίλων του Παναθηναϊκού περίμενε άλλες αποφάσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο και συμμετείχε σε γκάλοπ ψηφίζοντας τον καταλληλότερο για προπονητή της ομάδας τους. Το αποτέλεσμα των «σφυγμομετρήσεων» πρέπει να είναι πολύ πιο αξιόπιστο από εκείνο των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές των ΗΠΑ και για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους στο κοινό των Πρασίνων και είναι το φαβορί για τη θέση του προπονητή του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση που οι αποτυχίες συνεχιστούν και ο Στραματσόνι απομακρυνθεί. Ωστόσο ο τέως προπονητής του Πανιωνίου δεν είναι φαβορί μόνο για τον Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα που έχει να επιδείξει με τις ομάδες που είχε αναλάβει καθιστούν τον Ουζουνίδη τον πιο επιτυχημένο έλληνα προπονητή της νέας γενιάς και την καλύτερη λύση για όποια ομάδα προχωρήσει σε αλλαγή. Πριν από το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο Ουζουνίδης ήταν βασικός υποψήφιος για όλες τις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Δεν τρέχει

Στους δρόμους της Γλυφάδας όπου συνηθίζει να περπατά για τουλάχιστον ένα δίωρο καθημερινά, αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι τον σταματούν φίλαθλοι κάθε ομάδας και εκφράζουν την επιθυμία τους να τον δουν στον πάγκο της ομάδας τους. Το 3-0 του Ολυμπιακού, παρά τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για τον Ουζουνίδη ο Μαρινάκης, αποκλείει την πιθανότητα να βρεθεί στο άμεσο μέλλον στον Ρέντη. Ομως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός αλλά και η ΑΕΚ σε βάθος χρόνου είναι δυνάμει επόμενοι εργοδότες του. Ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο έχει συζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν, λόγω της κρίσης βρέθηκε λίγο πιο μπροστά

Νέος πρόεδρος στον ΠΑΟ;

Αλλαγές σε θέσεις, ρόλους αλλά και πολιτικές μαθαίνω πως συντελούνται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οπως πληροφορήθηκα από καλά ενημερωμένη πηγή για τα δρώμενα στα εσωτερικά της Λίγκας, οι Πράσινοι θα έχουν αλλαγές ακόμη και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ. «Τον θυμάσαι τον Σταύρο Κωνσταντινίδη που ήταν ο ισχυρός άνδρας της Νokia στην Ελλάδα;» με ρώτησε ο συνομιλητής μου για τον κύπριο μάνατζερ, που εδώ και χρόνια κάθεται στα επίσημα του ΟΑΚΑ δίπλα είτε στον Παύλο Γιαννακόπουλο είτε στον διάδοχό του.

«Και βέβαια τον θυμάμαι. Μάλιστα είχε συνάψει συμφωνία χορηγίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός πριν από κάποια χρόνια. Η Νokia ήταν στη φανέλα του ΠΑΟ» αποκρίθηκα και από την άλλη άκρη της γραμμής άκουσα τα εξής: «Μου είπαν ότι το 2013 ρεπορτάζ εφημερίδων ανέφεραν πως είχε ενταχθεί στο επιτελείο του Ρέστη. Τέλος πάντων, τώρα αναλαμβάνει πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ενημέρωσε ότι θα εκπροσωπεί τον ΠΑΟ στις συνεδριάσεις της Λίγκας και σε κάθε άλλη εκδήλωση».

Πρόεδρος ή μήπως απλώς νέος εκπρόσωπος; επέμεινα. «Τι να σου πω; Ως πρόεδρος μου είπαν ότι συστήθηκε. Σίγουρα πάντως θα εκπροσωπεί τον ΠΑΟ, από ό,τι δήλωσε. Αυτό δεν αμφισβητείται. Το άλλο μένει να δούμε αν μου το μετέφεραν σωστά» απάντησε ο συνομιλητής μου. Εχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε σε τι βαθμό θα φθάσουν οι αλλαγές στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Διότι μέχρι σήμερα πρόεδρος και τιμ μάνατζερ αλλά και εκπρόσωπος στον ΕΣΑΚΕ είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος. Ωστόσο η ενεργοποίηση του Σταύρου Κωνσταντινίδη, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του αξιόλογου και εργατικού, από ό,τι μαθαίνω, Θόδωρου Κρασσακόπουλου ως βοηθού τιμ μάνατζερ δίπλα στον Μάνο Παπαδόπουλο, μπορεί να προμηνύουν νέες αλλαγές στον Παναθηναϊκό.

Τέως ανίκανος

Ο Σταύρος Κοντονής ήταν ο πιο επιτυχημένος υφυπουργός Αθλητισμού και αυτό αποδεικνύεται από πολλά πράγματα. Τρανή απόδειξη είναι ότι χθες ο Γιάννης Αλαφούζος έπλεξε, έστω κι αν απέφυγε να τον αναφέρει ονομαστικά, το εγκώμιό του για το έργο που έκανε η κυβέρνηση επί ημερών Κοντονή στο υφυπουργείο, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον είχε χαρακτηρίσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ανίκανο! Η μεγαλύτερη πάντως επιτυχία του είναι η διαφορά αντιμετώπισης από το σύνολο της αθλητικής κοινωνίας (παράγοντες, ΜΜΕ και οπαδοί) που είχε η ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής στην Τούμπα, στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ουδείς χάιδεψε αφτιά. Ουδείς επικαλέστηκε πως συμβαίνουν τα ίδια και αλλού, αλλά δεν καταλογίζονται ποινές. Ουδείς δικαιολόγησε το περιστατικό. Αντιθέτως, από ό,τι μαθαίνω, ο δράστης έχει εντοπιστεί ήδη από την Αστυνομία και σύντομα θα ακολουθήσει η διαδικασία που επιβάλλεται.

Αναλύουν τη φωτογραφία ντοκουμέντο

Στα χέρια της Αστυνομίας έχει βρεθεί φωτογραφία στην οποία εικονίζονται οι δράστες της επίθεσης στον Γιάννη Τσαχειλίδη. Την αποκάλυψη έκανε η «Δίκη της Δευτέρας» και επιβεβαιώνεται από ανθρώπους του Τμήματος Αθλητικής Βίας στη ΓΑΔΑ. Η φωτογραφία αναλύεται και μολονότι δεν είναι εύκολο, οι άνθρωποι του Τμήματος είναι αισιόδοξοι ότι θα καταλήξουν στους δύο δράστες.

Κουίζ

Πιέσεις ασκούσαν διάφοροι παράγοντες του (επαγγελματικού) αθλητισμού πριν από τον ανασχηματισμό σχετικά με το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Σταύρο Κοντονή. Πολλά κυκλοφόρησαν και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Ποιος ήταν εκείνος που υποστήριζε ότι ο Κοντονής πρέπει να παραμείνει για να συνεχίσει το έργο του; Ποιος είναι εκείνος που ήθελε να φύγει ο Κοντονής αλλά έχασε τον ύπνο του από τη στιγμή που πήγε στο Δικαιοσύνης; Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες γιατί δεν είναι προφανείς!