Ο Γιώργος Μπίκας ήταν στα γραφεία της ΕΠΟ χθες το πρωί προκειμένου να κάνει τους ορισμούς στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής. Το είχε υποσχεθεί, άλλωστε, μολονότι είχε παραιτηθεί (πρόσφατα) από το πόστο του, μαζί με τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής διαιτησίας, τον Γιάννη Τσαχειλίδη και τον Δημήτρη Καλύβα.

Και ξαφνικά, το σοκ. Πληροφορήθηκε τη φωτιά στο σπίτι του, κατέρρευσε, δάκρυσε, μονολόγησε πως «δεν μπορώ να μείνω άλλο», κατήγγειλε εμπρησμό και αποχώρησε. Εφυγε με προορισμό τη Χαλκιδική ώστε να δει τι ακριβώς είχε συμβεί στο σπίτι του… Εχοντας παραιτηθεί πλέον οριστικά, όπως ξεκαθάρισε, μαζί με τους συνεργάτες του.

Μέσα σε λίγα λεπτά εκτιλύχθηκε μια θλιβερή ιστορία που κατέληξε στην απόφαση της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, προφανώς έπειτα από επιθυμία του εκπροσώπου της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, να μπει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα πρωταθλήματα. Απόφαση που αμφίβολο θεωρείται αν θα λύσει τα εγγενή προβλήματα του εγχώριου φουτμπόλ. Γιατί αντί να υπάρχει βελτίωση με την ομπρέλα που ήρθε από το εξωτερικό, διαπιστώνουμε πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το Grexit μας χτυπά ξανά την πόρτα –αλλά ενδιαφέρει λίγους και προφανώς όχι όσους δίνουν μάχες σε ένα ομιχλώδες ξεκαθάρισμα λογαριασμών που ουδείς μπορεί να πει τι τρόπαιο νίκης θα έχει. Ή το ποιος ωφελείται από τη διακοπή πρωταθλήματος. Στο παρασκήνιο γίνονται πολλά, όπως πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με επιθέσεις κατά παραγόντων, διαιτητών, ακόμη και δημοσιογράφων σε διάφορες εξέδρες και γήπεδα. Διότι, δυστυχώς, ο φανατισμός περισσεύει, το τι γράφει κάποιος έχει λιγότερη σημασία και μετρά πρώτα το «πού γράφει» και τι ταμπέλα φορά.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ. Το bullying καθημερινό. Σε όλα τα επίπεδα. Οσο για τους διαιτητές, τι να πρωτοθυμηθούμε; Την προ ημερών καταγγελία από τον Τσαχειλίδη για επίσκεψη στο σπίτι του, το χτύπημα στο κουδούνι και τον λεκτικό εκφοβισμό μόλις βγήκε το μέλος της ΚΕΔ στο μπαλκόνι του, περασμένα μεσάνυχτα; Το σπρέι που έριξαν, άγνωστοι φυσικά, στο πρόσωπο του ιδίου, το 2014 όταν τον σταμάτησαν με το αυτοκίνητό του, ξανά στα νότια προάστια; Τον εμπρησμό του φούρνου του Κωνσταντινέα το 2012; Το ντου στον βοηθό Τρύφωνα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με γροθιές και κλωτσιές; Ακόμη και τον κορυφαίο ρέφερι τού σήμερα έδειραν το 2011: τον Τάσο Σιδηρόπουλο, όταν τον βρήκαν μετά τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών στον Αγιο Κοσμά. Και αφού τον χτύπησαν, έφυγαν γρήγορα γρήγορα με μοτοσικλέτα.

Είναι τα –δυστυχώς –πιο πρόσφατα: έχουμε βέβαια κι άλλα. Οταν ήταν στα πράγματα ο Χιου Ντάλας είχε συνεργάτη του στενό και αναπληρωτή πρόεδρο τον Χριστόφορο Ζωγράφο. Τις έφαγε ο Ελληνας. Πυροβολισμούς και ελαφρύ τραυματισμό του Γιάννη Σπάθα στο Κερατσίνι είχαμε στο απώτατο παρελθόν, τον Μπάκα τον βρήκαν και τον ξυλοφόρτωσαν στον Αλιμο περίπου 10 ημέρες μετά τον τελικό κυπέλλου του ’95, εμπρηστικά χτυπήματα δέχθηκαν το μαγαζί του Δούρου στην Κόρινθο και η μηχανή του (βοηθού) Καρατζήκα στο Γαλάτσι, ενώ εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου. Από τις επιθέσεις δεν ξέφυγε ούτε ο Κύρος Βασάρας.

Το πόσοι εντοπίστηκαν από τους δράστες, δεν χρειάζεται καν να το ρωτάτε: κανείς. Γιατί είναι φανερό πως άτομα με σκοτεινά κίνητρα έχουν στοχοποιήσει το ποδόσφαιρο και εμπλέκονται σε όσα τραγικά συμβαίνουν.