Στο Ανφιλντ τον λατρεύουν. Φωνάζουν το όνομά του κατά τη διάρκεια των αγώνων κι αυτός πολλές φορές ανταποκρίνεται γυρίζοντας προς την εξέδρα με σφιγμένη τη γροθιά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο προπονητής που κάνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ να ονειρεύονται τον τίτλο, βλέποντας την ομάδα ύστερα από έντεκα αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας αποδίδοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Η φετινή Λίβερπουλ είναι πραγματικά μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Κι αυτό είναι έργο του γερμανού προπονητή, εμφυσώντας στους ποδοσφαιριστές το πάθος που τον διακρίνει με τον τρόπο με τον οποίο ζει το παιχνίδι στον πάγκο. Ή και ακόμα από τις εκρήξεις του όταν η ομάδα σκοράρει και συνήθως την πληρώνουν τα γυαλιά του!

Ο Κλοπ ενθουσίασε το Kop (η εξέδρα των οργανωμένων) με μια ατάκα του όταν ανέλαβε τη Λίβερπουλ, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2015: «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ε και τι έγινε; Θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη». Παράλληλα, είχε υποσχεθεί πως μέσα στην τετραετία η Λίβερπουλ θα κατακτούσε τον τίτλο.

Η έως τώρα αγωνιστική της παρουσία δείχνει πως αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα. Για πολλούς, είναι εφικτό ακόμα και αυτή την περίοδο.

Η φετινή Λίβερπουλ είναι η ομάδα του Κλοπ. Θυμίζουμε ότι έχει βγάλει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και απίστευτο πλουραλισμό, καθώς σε 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχουν σκοράρει 13 παίκτες!

Ο Κλοπ έχει την ικανότητα να εμπνέει τους παίκτες του. Δεν είναι τυχαίο πως ποδοσφαιριστές όπως ο Ανταμ Λαλάνα έχουν αναγεννηθεί και παρουσιάζουν εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Η Λίβερπουλ είναι ένα σύνολο που τρέχει ασταμάτητα στο γήπεδο (μ.ό. επτά χιλιόμετρα περισσότερο από τους αντιπάλους) και έχει την εκπληκτική ικανότητα να δημιουργεί φάσεις για γκολ. Σημειώνουμε ότι στο τελευταίο ματς με τη Γουότφορντ είχε 17 τελικές στην εστία –αριθμός – ρεκόρ από τη χρονιά που άρχισε η καταμέτρηση (2003-2004).

Αν μη τι άλλο, ο 49χρονος τεχνικός κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους οπαδούς με την άφιξή του στο Ανφιλντ: «Οφείλουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους. Δεν είμαστε γιατροί, δεν σώζουμε ζωές, αλλά οφείλουμε να τους βοηθάμε να ξεχνούν τα προβλήματά τους για 90 λεπτά».

Ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει ασφαλώς και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί και το άγχος που ενδεχομένως δημιουργηθεί στους παίκτες καθώς η σεζόν θα προχωρά και η ομάδα θα πρέπει να είναι μέσα σε όλους τους στόχους της. Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η έδρα, καθώς οι απώλειες βαθμών στο Ανφιλντ ήταν συχνές τα τελευταία χρόνια, κόντρα κυρίως σε μικρομεσαίες ομάδες.

Ο Κλοπ πάντως δεν πετάει στα σύννεφα. Προσπαθεί να κρατά προσγειωμένους τους παίκτες και συνιστά ψυχραιμία στους οπαδούς. Στοιχεία που έχει πρώτα ο ίδιος: «Δεν λέω ότι είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Αλλά αισθάνομαι αρκετά καλός και ένας προπονητής που ενδιαφέρεται πραγματικά για το άθλημα» είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.