Ηταν μια καλή ευκαιρία για ποδοσφαιριστές που έχουν συχνές κλήσεις στην Εθνική Ελλάδας, αλλά όχι συχνά ή σπανίως αγωνίζονται ως βασικοί σε επίσημα ματς, να παίξουν από την αρχή ενός αγώνα. Ωστόσο η εικόνα τους ως σύνολο ήταν κακή και αυτό δεν αντικατοπτρίζεται τόσο στο τελικό σκορ (1-0 υπέρ των Λευκορώσων στο Γ. Καραϊσκάκης), όσο στην παραγωγή ευκαιριών από τις δύο ομάδες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η Ελλάδα είχε μόλις μία τελική προσπάθεια και αυτή δίχως να προκαλέσει ιδιαίτερη απειλή στον αντίπαλο στο διάστημα που οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ (και μάλιστα καταπληκτικό με σουτ εκτός περιοχής από τον Παλιτσέβιτς στο 14′) της αναμέτρησης και θα μπορούσαν τουλάχιστον δύο ακόμα αν δεν είχαν σπαταλήσει κλασικές ευκαιρίες. Σε έναν βαθμό βέβαια, το κακό πρόσωπο της Εθνικής δικαιολογείται καθώς ο Σκίμπε επέλεξε ένα πειραματικό σχήμα, δίνοντας ευκαιρίες για αγωνιστικά λεπτά σε παίκτες που δεν αγωνίζονται σε συλλόγους, όπως ο παροπλισμένος στον Ολυμπιακό Μανιάτης και ο ελεύθερος αυτή την περίοδο Τζιόλης. Ο γερμανός τεχνικός έπραξε λογικά καθώς ήθελε να ξεκουράσει όσο το δυνατόν περισσότερους βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ματς ιδιαίτερα κρίσιμο στην προσπάθεια της Ελλάδας να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. «Αρκετοί παίκτες πήραν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους, τα οποία χρειάζονταν. Για εμάς τους προπονητές τα φιλικά είναι καλύτερα από τις προπονήσεις για να δούμε την εικόνα κάποιων παικτών. Το αποτέλεσμα δεν μας αρέσει, αλλά η εικόνα μας ήταν καλή στο δεύτερο ημίχρονο» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Σκίμπε.

Ελλάδα:Γλύκος, Σταφυλίδης (74′ Τζαβέλλας), Μανιάτης (46′ Παπασταθόπουλος), Οικονόμου, Παπαδόπουλος (87′ Τοροσίδης), Τζιόλης, Σάμαρης (46′ Ταχτσίδης), Μάνταλος (46′ Διαμαντάκος), Γιαννιώτας (68′ Φορτούνης), Καρέλης, Βέλλιος.

Λευκορωσία:Τσέρνικ, Σίτοβ, Παλιακόβ (46′ Μαρτίνοβιτς), Παλιτσέβιτς (46′ Βαλάτσκο), Σαβίτσκι (72′ Ρίος), Χλεμπ (57′ Χαρντζέιτσουκ), Νιακάιτσουκ, Κέντις (61′ Κορζούν), Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Λάπτσεβ (61′ Κορνιλένκο).