Οι ταινίες που παίζει αυτήν την εβδομάδα η τηλεόραση σε κριτική Ακη Καπράνου. Οσα πιο πολλά «Χ» τόσο το καλύτερο. Στο ΖΑΠ προτιμήστε το ζάπινγκ..

ΣΑΒΒΑΤΟ

From Nada to Prada ΖΑΠ

Star 13.30

Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα δυο κοριτσιών αλλάζει ραγδαία τις εκ διαμέτρου αντίθετες ζωές τους και τώρα, αναγκάζονται να μετακομίσουν στο σπίτι της θείας τους σε μία μεξικάνικη συνοικία στο ανατολικό Λος Άντζελες. Ταξικές απλουστεύσεις που θυμίζουν ελληνική ταινία του ’50, σε μια «κωμωδία» παραγωγής 2011 με Καμίνα Μπελ και Αλέξα Βέγκα. (Διάρκεια: 97′)

Ιντιάνα Τζόουνς: οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού ΧΧΧΧ

(Indiana Jones and the raiders of the lost ark)

Ant1 13.45

Λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς καλείται να εντοπίσει μια πολύτιμη Κιβωτό που λέγεται ότι περιέχει πράγματι τις Δέκα Εντολές που παρέδωσε ο Θεός στον Μωυσή. Εντυπωσιακή σε κάθε επίπεδο η περιπέτεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ολοκληρωτικά αγέραστη και άκρως ψυχαγωγική. Με Χάρισον Φορντ, Κάρεν Άλεν, Τζον Ρις-Ντέιβις, Άλφρεντ Μολίνα, παραγωγής 1982 – γέννησε τρεις συνέχειες. (Διάρκεια: 111′)

Κέφι γλέντι και φιγούρα ΖΑΠ

ΕΡΤ3 14.30

Δύο μονίμως άνεργοι και άφραγκοι τύποι, προσπαθούν από τη μια να χορτάσουν την πείνα τους και από την άλλη να παντρευτούν τα κορίτσια που αγαπούν. Νίκος Σταυρίδης και Κούλης Στολίγκας σε κωμωδιούλα του 1958. (Διάρκεια: 93′)

Η κόρη του Ρέμπραντ ΧΧ

ΑΝΤ1 20.00

Μια χλιδάτη βίλα, ένας σπάνιος πίνακας του Ρέμπραντ, επιφανείς καλεσμένοι και ένας τουρτοπόλεμος. Όχι τυχαία, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αφιέρωσε την τελευταία του ταινία  στους αδελφούς Μαρξ, με το ντεκουπάζ να παραπέμπει ευθέως στις κωμωδίες τους (επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι Μαρξ φιλμογραφούσαν σε στούντιο – ευκολία που ο Παναγιωτόπουλος δεν διαθέτει). Με Λάκη Λαζοπουλο, Γιώργο Λούλη και Γιάννη Μπέζο. Του 2014. (Διάρκεια: 100′)      

Η εποχή των παγετώνων 3 – Η αυγή των δεινοσαύρων ΧΧΧ

(Ice Age: Dawn of the dinosaurs)

Star 21.00 

Tρίτο μέρος της σειράς ταινιών «IceAge», με την παρέα των ζώων να έχει γλιτώσει από το λιώσιμο των πάγων. Εδώ, ο γκαφατζής βραδύπους Sid, μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια, κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου. Συγκινητικό αλλά και ξεκαρδιστικό. Αξιόλογη εδώ και η ελληνική μεταγλώττιση. Του 2009. (Διάρκεια: 90′)

Παραγγελιά ΧΧΧ

ΕΡΤ1 22.00

Η ιστορία του Νίκου Κοεμτζή στημένη από τον Παύλο Τάσσιο. Ως ηθογραφία είναι στημένη με εντυπωσιακή ακρίβεια, και το κλιμακωτό σασπένς λειτουργεί σχεδόν λυτρωτικά – όπως και θα έπρεπε. Αλλά τα διαλλείματα της Κατερίνας Γώγου ενίοτε σε πετούν έξω από το δράμα. Του 1980. Συγκλονιστικός ο Αντώνης Αντωνίου. Επίσης με Αντώνη Καφετζόπουλο. (Διάρκεια: 120′)

Το εξπρές του μεσονυχτίου ΧΧΧ

(Midnight express)

Mega 23.00

Ο νεαρός αμερικανός τουρίστας που συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή χασίς περνά του Χριστού τα Πάθη (κυριολεκτικά, μιας και τα πάντα εδώ δείχνουν να αναπαριστούν μια κατάβαση στην Κόλαση) και ο Άλαν Πάρκερ μένει απολύτως συνεπής σ’ αυτή την ιδέα, σκηνοθετώντας την πιο γνωστή ταινία του, βασισμένος σε αληθινή ιστορία (όχι τυχαία, το σενάριο εδώ υπογράφει ο Όλιβερ Στόουν). Με Μπραντ Ντέιβις και Τζον Χαρτ, παραγωγής 1978. Για γερά νεύρα. (Διάρκεια: 120′)

Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του φοίνικα ΧΧ

(Harry Potter and the order of the phoenix)

Star 23.00

Ο Χάρι Πόττερ ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη με τις δυνάμεις του μοχθηρού Βόλντεμορτ. Η περίπλοκη ιστορία ίσα που χωράει στα 124 λεπτά της ταινίας. Του 2007, με Ντάνιελ Ράτκλιγ, Ρέιφ Φάινς, Μπρένταν Γκλίσον και Άλαν Ρίκμαν μεταξύ πολλών άλλων. Ουσιαστικά το φιλμ προετοιμάζει το έδαφος για το μεγάλο κλείσιμο που ακολουθεί. (Διάρκεια: 124)

Η πόλη του πάθους ΧΧΧ

(The hi lo country)

ΕΡΤ1 00.30

Στο Νέο Μεξικό, μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η φιλία δύο καουμπόηδων είναι τόσο ισχυρή ώστε δεν σκιάζεται ούτε από το γεγονός ότι ερωτεύονται τρελά την ίδια (παντρεμένη) γυναίκα. Μια παράξενη στροφή στη μέχρι τότε φιλμογραφία του Στίβεν Φρίαρς – παρ’ όλα αυτά η ταινία απέσπασε διάφορα βραβεία και διακρίσεις μεταξύ των οποίων το βραβείο Αργυρή Άρκτος καλύτερου σκηνοθέτη στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου. Του 1998, με Γούντι Χάρελσον, Μπίλι Κράνταπ, Πενέλοπε Κρουθ και Πατσίσια Αρκέτ. (Διάρκεια: 115′)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς ΧΧΧ

(Bridget Jones diary)

Star 13.30

Η Ρενέ Ζελβέγκερ κάνει τα γλυκά μάτια στον Χιου Γκραντ και προσπαθεί να χάσει τα περιττά κιλάκια της σε αυτή την συμπαθέστατη ρομαντική κομεντί παραγωγής 2001. Επίσης με Κόλιν Φερθ – ακολούθησαν δυο συνέχειες, η τελευταία μάλιστα εξίσου διασκεδαστική. (Διάρκεια: 110′)

Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας ΖΑΠ

Alpha 14.45

Ένα παιδί λαϊκής καταγωγής, είναι ερωτευμένος με μια ξεπεσμένη πλην ψηλομύτα αριστοκράτισσα. Άλλο «Δεσποινίδα», άλλο «Πριγκηπέσσα» κι ας υπογράφει και τις δύο ο Γιάννης Δαλιανίδης. Του 1971, με Σταύρο Παράβα, Χρόνη Εξαρχάκο και Μπέρη Αρβανίτη. (Διάρκεια: 101′)

Ξύπνα Βασίλη ΧΧ

ΣΚΑΙ 18.00

Ένας κάργα δεξιός υπάλληλος χάνει τα λογικά του όταν ο συνδικαλιστής γαμπρός του, που τον αντιπαθεί, κερδίζει στο λαχείο ένα μεγάλο ποσό. Η αιχμηρή πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά μεταφέρεται όμορφα στην οθόνη από τον Δαλιανίδη. Έξοχοι οι Κωνσταντίνου, Αλεξανδράκης, Ναθαναήλ. Του 1965. (Διάρκεια: 90)

Η σωφερίνα ΧΧ

Star 21.00

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει «πλάτες» στη Μάρω Κοντού και την πληρώνει, σε αυτή την όμορφη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, επίσης με Αλέκο Αλεξανδράκη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Βασίλη Αυλωνίτη, Γιώργο Πάντζα και Κώστα Χατζηχρήστο, παραγωγής 1964. Γυρισμένη σε σινεμασκόπ – λέτε το κανάλι να προβάλει μια widescreen εκδοχή; (Διάρκεια: 94′)

Οι εκδικητές ΧΧ

(The avengers)

Alpha 21.00

Όταν ο σατανικός Λόκι και η φάλαγγα των εξωγήινων δυνάμεών του απειλήσουν ευθέως αυτήν την ασφάλεια, ο Νικ Φιούρι θα χρειαστεί την αφρόκρεμα της παγκόσμιας δύναμης ισχύος για να τον αποτρέψει. Όλοι οι ήρωες της Marvel (Iron Man, Captain America, Thor, Hulk και λοιποί) στην ίδια ταινία – σαν ατραξιόν για κομιξάδες δηλαδή. Με Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μαρκ Ράφαλο, Πολ Μπέτανι και άλλους. Του 2012, μεγάλο εμπορικό σουξέ. (Διάρκεια: 128′)

Transformers 4: Η εποχή του αφανισμού ΖΑΠ

(Transformers 4: Age of extinction)

ANT1 22.00

Ένας Τεξανός ιδιόρρυθμος μηχανικός και η κόρη του συνεργάζονται με τον Όπτιμους Πράιμ και τα καταδιωκόμενα από την αμερικανική κυβέρνηση Ότομποτς για να σταματήσουν μια σκοτεινή συνωμοσία που απειλεί τον πλανήτη μας. Εκρήξεις παντός είδους, στο όριο της αποβλάκωσης – κλασσικός Μάικλ Μπέι δηλαδή. Του 2014, με Μαρκ Γουάλμπεργκ, Νίκο Πελτζ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κέλσεϊ Γκράμερ. (Διάρκεια: 160′)

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι ΧΧ

(The portrait of Dorian Gray)

ΒΟΥΛΗ 23.15

Βασισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, η ταινία είναι μία σύγχρονη απεικόνιση του διεφθαρμένου Ντόριαν Γκρέι, που καταφέρνει να διατηρήσει την νεανική του ομορφιά για πάντα. Όμως, ένα πορτρέτο του γερνάει σταδιακά, αποκαλύπτοντας την εσωτερική του ασχήμια. Σκηνοθετικά δεν είναι και για να τρελαίνεσαι, αλλά ο Χέλμουτ Μπέργκερ είναι ιδανικός ερμηνευτής. Του 1970, επίσης με Χέρμπερτ Λομ. (Διάρκεια: 89′)

Φάλσταφ – οι καμπάνες του μεσονυκτίου ΧΧΧΧ

(Chimes at midnight)

ΕΡΤ1 01.00

Ο γιος του Ερρίκου του Πέμπτου, Χαλ, παραμελεί τον μέλλοντα θρόνο, προτιμώντας την παρέα του Φάλσταφ, ενός εύθυμου γερό-γλεντζέ που ζει σε μια ταβέρνα (αλλά και μπορντέλο). Βαθιά Γουελσ-ικό και Σεξπηρικό μαζί, αποτελεί συρραφή αποσπασμάτων από τα σαιξπηρικά έργα «Ριχάρδος Β΄», «Ερρίκος Δ΄», «Ερρίκος Ε΄» και «Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ». Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας του διονυσιακού Φάλσταφ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υποκριτικό alter ego του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Όρσον Γουέλς, καθώς εκτός από τον κινηματογράφο, τον έχει υποδυθεί αρκετές φορές και στο θέατρο. Εντυπωσιακό στις εξπρεσιονιστικές του κορυφώσεις, αλλά και συγκινητικό συνάμα. Του 1966, επίσης με Ζαν Μορό, Τζον Γκίλγουντ και Χούλιο Πένια. (Διάρκεια: 112′)

Η πόλη των αγγέλων ΧΧ

(City of Angels)

Star 01.15

Ο Άγγελος Νίκολας Κέιτζ αφήνει τους ουρανούς και κατεβαίνει στη Γη, ερωτευμένος με την θνητή Μεγκ Ράιαν. Αμερικανικό (και αμερικανοποιημένο) ρημέικ των Φτερών Του Έρωτα, της τελευταίας δηλαδή καλής ταινίας του Βέντερς. Του 1998, με κάποιες καλές στιγμές. (Διάρκεια: 118′)

Σε αντίθετο ρεύμα ΧΧΧ

(Changing lanes)

Ant1 01.45

Μια μικρή σύγκρουση αυτοκινήτων σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο της Νέας Υόρκης πυροδοτεί την έναρξη ενός πολέμου εξόντωσης ανάμεσα στους δυο, άγνωστους μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδηγούς. Πίσω από τη δράση ξεπροβάλλει το ανθρώπινο δράμα – καλό να το συναντάμε αυτό που και που σε μια χολιγουντιανή παραγωγή. Με Μπεν Άφλεκ και Σάμιουελ Τζάκσον (εξαιρετικός εδώ). Του 2002. (Διάρκεια: 109′)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Brick mansions XX

Star 21.00

Σε εγκαταλελειμμένο συγκρότημα κατοικιών εισβάλλει μυστικός αστυνομικός – ο οποίος μάλιστα πρέπει και να εντοπίσει έναν πύραυλο (!) προγραμματισμένο να ισοπεδώσει το Ντιτρόιτ. Ως αμερικάνικη περιπέτεια δράσης με ολίγη από πολεμικές τέχνες, πληροί τις προϋποθέσεις. Του 2014, με Πολ Γουόκερ και Ντέιβιντ Μπελ. (Διάρκεια: 92′)

The wind rises XXΧ

(Kaze Tachinu)

ΕΡΤ2 21.50

Σπουδαία περίπτωση εδώ: Πρόκειται για το τελευταίο φιλμ του φημισμένου Ιάπωνα ανιματέρ Χαγιάο Μιγιαζάκι, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Τζίρο Χορικόσι, ενός μηχανικού που σχεδίαζε αεροπλάνα για την πολεμική αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Το ενδιαφέρον του Μιγιαζάκι για την ιστορία και ειδικά για την ιστορία της αεροπορίας αποτελεί ένα από τα έξω-κινηματογραφικά πάθη του, οπότε το φιλμ μοιάζει με κάτι σαν όνειρο ζωής για το σκηνοθέτη. Οι φαν θα ξετρελαθούν. Του 2013. (Διάρκεια: 101′)

Contagion XXX

Star 02.00

Ένας θανατηφόρος ιός, που μπορεί να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, εξαπολύεται και η παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου για να βρει το σωστό εμβόλιο. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ με τη γνωστή αποστασιοποιημένη ματιά του στήνει δυνατό θρίλερ «καταστροφής» με «τρελό» καστ (Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λόρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Γουίνσλετ) και αμφίσημους χαρακτήρες. Του 2011. (Διάρκεια: 102′)

ΤΡΙΤΗ

Τζον Ράμπο ΧΧ

(John Rambo)

Star 22.00

Στη Βιρμανία αναλαμβάνει δράση ο Τζον Ράμπο εδώ, αλλά το κλίμα είναι διαφορετικό: ένας ήρωας γερασμένος (ο σκηνοθέτης Σταλόνε φιλμογραφεί επίμονα τόσο τους μύες όσο και τις ρυτίδες του) σε ένα κολασμένο ρεκβιέμ ενός χαρακτήρα που «γεννήθηκε» μόνος. Του 2008 – εξαιρετικά βίαιο! (Διάρκεια: 83′)

Ανατολική περιφέρεια ΧΧΧ

ΕΡΤ2 22.00

Ένας νεαρός χημικός γεμάτος όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον, αναζητεί δουλειά. Ο Βασίλης Βαφέας σκηνοθετεί, εν έτη 1979, μια υποδόρια σάτιρα των νεοελλήνων εκείνων, που στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά, χάνονται ανάμεσα στην ανοργανωσιά και στην υποαπασχόληση εταιρειών προσωπικών. Με Μηνά Χατζησάββα. Νέλλη Αγγελίδου και Αντώνη Αντωνίου. (Διάρκεια: 91′)

Σε επικίνδυνο έδαφος ΖΑΠ

(On deadly ground)

Star 23.45

Στην απόμακρη Αλάσκα, ο Στίβεν Σιγκάλ τα βάζει με αδίστακτο μεγιστάνα που ενσαρκώνει ο Μάικλ Κέιν (που ομιλεί με άπταιστη τεξανή προφορά). Αυτό το τελευταίο είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο της άθλιας αυτής περιπέτειας! (Διάρκεια: 90΄)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Rush XXX

Star 22.00

Η μεγάλη κόντρα ανάμεσα στο Νίκι Λάουντα και τον Τζέιμς Χαντ, θρύλων της Formula 1,, που γνώρισαν τιμές ανάλογες με αυτές των μεγαλύτερων ροκ σταρ στη δεκαετία του ’70. Καθ΄όλα εντυπωσιακό το φιλμ του Ρον Χάουαρντ, και απολύτως συγκεντρωμένο. Με Κρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ολίβια Γουάιλντ, παραγωγής 2013. (Διάρκεια: 113′)

Η διπλή ζωή της Βερόνικα ΧΧΧΧ

(Le double vie de Veronique)

ΕΡΤ2 24.00

Η Βερόνικα και η Βερονίκ έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, ασχολούνται και οι δυο με το τραγούδι, αλλά δεν γνωρίζονται. Η πρώτη, που ζει στην Πολωνία, επιμένει να ακολουθήσει τραγουδιστική καριέρα αν και ξέρει πως η καρδιά της δεν το σηκώνει. Και πεθαίνει. Η δε Βερονίκ ανακαλύπτει τους κινδύνους που κρύβει η ενασχόλησή της με το τραγούδι και προσπαθεί να περιορίσει τις φιλοδοξίες της, για να ζήσει – τι είδους ζωή όμως είναι αυτή; Στο πρόσωπο της 24χρονης τότε Ιρέν Ζακόμπ, ο Κισλόφσκι αντανακλά ένα παραμύθι αστικό (γι αυτό και τόσο κοντά στη ζωή), για όλες αυτές τις φαινομενικά άπειρες επιλογές μας, που αντιστοιχούν σε εξίσου άπειρα ηθικά διλλήματα. Του 1991. (98′)

ΠΕΜΠΤΗ

Εις το όνομα του Πατρός ΧΧΧ

(In the name of the father)

ΕΡΤ3 21.50      

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζέρι Κόνλον «Proved Innocent» μεταφέρεται αριστοτεχνικά στο σινεμά από τον Τζιμ Σέρινταν, μεταφέροντας το θεατή στη δεκαετία του 1970, τότε που το Μπέλφαστ φλεγόταν και οι βρεττανικές αρχές οδηγούσαν στη φυλακή οκτώ αθώους Ιρλανδούς, με την κατηγορία της βομβιστικής επίθεσης. Η δικαίωση γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήρθε έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Με Ντάνιελ Ντέι Λιούις,Έμα Τόμσον, Πιτ Ποστλγουέιτ, παραγωγής 1993. (Διάρκεια: 128′)

Το μονοπάτι του θανάτου ΧΧ

(Walk among the tombstones)

Star 22.00

Ο Λίαμ Νίσον, σκληροτράχηλος ιδιωτικός ντετέκτιβ (που, αν χρειαστεί, «καθαρίζει» κιόλας) αναλαμβάνει να βοηθήσει έναν έμπορο ναρκωτικών (ο Νταν Στίβενς του “Downton Abbey”) προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της γυναίκας του. Απείρως καλύτερο από τις περιπέτειες που φιλμάρει τελευταία ο Ιρλανδός σταρ, κυρίως λόγω των παύσεων που δίνουν στο όλο δράμα έναν κάποιο βαθύτερο χαρακτήρα. Του 2014. (Διάρκεια: 108′)

Νεντ Κέλι: Η Άγρια Συμμορία Χ

(Ned Kelly)

Star 02.30

Αν δεν πρωταγωνιστούσε ο Χιλ Λέτζερ δεν θα θυμόμασταν σήμερα αυτό το μέτριο γουέστερν παραγωγής 2003, επίσης με Ορλάντο Μπλουμ και Ναόμι Γουότς. Προτιμήστε το ομώνυμο φιλμ του 1970 με τον Μικ Τζάγκερ! (110;)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζήτω η τρέλα ΧΧ

ΕΡΤ2 12.30

Ένας καλόκαρδος τύπος που πιστεύει ότι είναι μεγάλος «καζανόβας», βγαίνει δοκιμαστικά από το τρελοκομείο και πηγαίνει για διακοπές σ ένα νησί, όπου βρίσκεται συνέχεια κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός νοσοκόμου. Γλυκιά κωμωδία του Πάνου Γλυκοφρύδη με το Θανάδη Βέγγο, παραγωγής 1962. (Διάρκεια: 87′)

Μετά την επόμενη μέρα ΧΧΧ

(The day after tomorrow)

Star 22.00

Πολικό ψύχος χτυπά τη Νέα Υόρκη, η Αμερική βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρευσης, το Μεξικό αρνείται άσυλο στους… λαθρομετανάστες της (η πιο απολαυστική στιγμή του φιλμ – που ξέρει πολύ καλά σε ποιον απευθύνεται και σε ποιόν πουλιέται), και το σασπένς στέκει ψηλά σε αυτή την περιπέτεια καταστροφής που σκηνοθέτησε ο Ρόναλντ Έμεριχ το 2004. Με Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Γκίλενχαλ και Ίαν Χολμ. (Διάρκεια: 111′)

Το κελί ΧΧΧ

(The cell)

Star 00.30

​ Όταν ένας μανιακός δολοφόνος, πέφτει σε κώμα, ο πράκτορας του FBI, Πίτερ ζητά από την Κάθριν να εισχωρήσει στον ψυχικό κόσμο του πρώτου, προκειμένου να βρει το μέρος στο οποίο ο serial killer έχει κρύψει ένα μικρό κορίτσι, που έχει απαγάγει. Εξωφρενικό σεναριακά αλλά κομψοτέχνημα αισθητικά, αυτό το θρίλερ αποτέλεσε το ντεμπούτο του σημαντικού Ταρσέμ. Με Τζένιφερ Λόπεζ, Βινς Βον και Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο. Του 2000. (Διάρκεια: 100′)