Εντάξει, οι παλιές καλές εποχές, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έτρεχε στον Μαραθώνιο, έχουν παρέλθει. Αλλωστε ο ΓΑΠ ήταν ομολογουμένως ο πιο fit επικεφαλής κυβερνήσεως που είχαμε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σας πω ότι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου έβαλαν τα αθλητικά τους παπούτσια και έτρεξαν στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων χθες. Και συγκεκριμένα πέντε, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και οι ποταμικοί βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς και Γιώργος Αμυράς. Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρακολούθησαν μαζί τόσο την αφετηρία όσο και το μεγαλύτερο μέρος του Μαραθωνίου. Δεν χρειάζεται να σας επισημάνω ότι δήμαρχος και περιφερειάρχης έβγαλαν και την απαραίτητη σέλφι –όπου υπάρχει Ψινάκης υπάρχει και φακός.

Εμφανίσεις με συμβολισμούς

Ο Αδωνις, που λέτε, φορούσε μπλε ελεκτρίκ εμφάνιση –δεν ξέρω αν έγινε επί τούτου για να παραπέμπει στο κόμμα. Οι του Ποταμιού είχαν ετοιμάσει ειδική εμφάνιση για τη διοργάνωση: μαύρη βερμούδα και λευκή μπλούζα με ένα μικρό σήμα στο στήθος, έναν κόκκινο δρομέα ανάμεσα σε δύο γαλάζια κύματα που συμβόλιζαν Το Ποτάμι. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάλι, επέλεξε να αποφύγει τους ενδυματολογικούς συμβολισμούς με μια κόκκινη μπλούζα και μια μαύρη βερμούδα.

Πηγή μου ανάμεσα στο πλήθος των θεατών μού επισήμανε ότι ο Σταύρος τερμάτισε πρώτος, ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Οπως φαντάζεστε, αυτό ανύψωσε πολύ το ηθικό των ποταμικών και δεν έλειψαν ανάμεσά τους –χάριν αστεϊσμού φυσικά –τα συνθήματα τύπου «Το Ποτάμι που αντέχει και νικά» και «Στον Μαραθώνιο πάμε καλά».

Και μετά το έριξαν στα τιτιβίσματα

Υστερα και παρά την κούραση, Σταύρος και Αδωνις το έριξαν στα σόσιαλ μίντια. Λίγα λεπτά αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Θεοδωράκης ανέβασε το ακόλουθο ποστ στο facebook: «Γιορτή στους δρόμους της Αθήνας από το πρωί. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες τρέχουν για να πουν ότι μπορούμε να έχουμε μια διαφορετική ζωή. Με το Potami team έτρεξαν ο Αμυράς, ο Μαυρωτάς, η Ευαγγελία, ο Βαγγέλης, ο Νίκος, η Εύη, ο Διομήδης, η Νάντια και δεκάδες άλλοι. Νενικήκαμεν!». Βέβαια, παρά το γιορτινό κλίμα της ημέρας, δεν άντεξε. Πέταξε και την κακία του για τον Αλέξη Τσίπρα. Τι εννοώ; Ανέβασε ένα βίντεο στο twitter με λεζάντα «Ζωή ξανά στην Ηρώδου Αττικού». Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που μαζί με τους δύο ποταμικούς βουλευτές και άλλους δρομείς περνούν από την Ηρώδου Αττικού, η οποία για πρώτη φορά έπειτα από καιρό ήταν ανοιχτή. Ο Γεωργιάδης πάλι –παρότι το να την πέφτει στην κυβέρνηση είναι κάτι σαν χόμπι γι’ αυτόν –συγκρατήθηκε κι έμεινε στο θέμα Μαραθώνιος, τιτιβίζοντας μετά «60′ 34″, σύμφωνα με το χρονόμετρο στον τερματισμό. Ευχαριστώ τον διατροφολόγο μου κ. Πέτσιο που με βοήθησε τόσο» και «Είμαι υπερήφανος που το κατάφερα. Εύχομαι του χρόνου όλοι να είμαστε μαζί, είναι θέμα υγείας. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές».

Μετά τις ευχαριστίες, πάντως, ενημέρωσε και τους διαδικτυακούς του φίλους ότι αργότερα το απόγευμα παρέδωσε και το πρώτο του –τρίωρο, παρακαλώ –μάθημα Ρητορικής. Ντούρασελ, που έλεγε κι η διαφήμιση.