Δεν είχα αμφιβολία ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν και θα έχουν πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο –άλλωστε, το κόμμα Καμμένου θα ήταν ντροπή να έψαχνε αλλού για ηγεσία. Εξίσου ντροπιαστικό θα ήταν να υπήρχε ακόμη και υποψήφιος που θα αμφισβητούσε την πρωτοκαθεδρία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος –ελλείψει αντιπάλου –επανεξελέγη πανηγυρικά για μία νέα θητεία.

Επιφυλάξεις διατηρώ μόνον για τη στάση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη –που μπορεί να μη σήκωσε το χέρι ή να έριξε λευκό, αφού η επανεκλογή Καμμένου έγινε και διά βοής και με ψηφοφορία. Η πρώην υφυπουργός Μεταφορών προσπέρασε τις προεδρικές ευχαριστίες για το έργο της και μετέφερε με όσο περισσότερες γκριμάτσες μπορούσε τη δυσφορία της για την αποπομπή της από το κυβερνητικό σχήμα.

Παρόντες «σύντροφοι»

Από τους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψα την παρουσία του Νίκου Παππά και του Χρήστου Σπίρτζη στο συνέδριο των ΑΝΕΛ (στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), οι οποίοι άκουσαν χωρίς γκριμάτσες του ύμνους Καμμένου για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να υπολογίζει στη συμμαχία των ΑΝΕΛ επειδή έδωσε αγώνα «κατά της διαφθοράς, των συμφερόντων και της παγκοσμιοποίησης». Χαιρετίζοντας την επικράτηση Τραμπ, μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διακήρυξε ότι «η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα».

Κατά τα λοιπά, κατέστησε σαφές ότι θα συμπορευθεί μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα, αν και οι ΑΝΕΛ «απέδειξαν ότι δεν είναι ουρά κανενός». Κατήγγειλε, δε, και απόπειρα εξαγορά βουλευτών του, προαναγγέλλοντας δικογραφίες. Αναμένω τις αποκαλύψεις με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι προηγούμενες αρχειοθετήθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές και δεν με κάλυψαν επαρκώς.