Ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes-Benz κάνοντας το 1-2 στο χθεσινό Γκραν Πρι της Βραζιλίας δίνουν ραντεβού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο τελευταίο Γκραν Πρι, σε δύο εβδομάδες, στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο επεισοδιακό Γκραν Πρι της Βραζιλίας, με τον βρετανό οδηγό να διατηρεί πλέον τις ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών στον τελευταίο αγώνα. Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στον Νίκο Ρόσμπεργκ και τον Λιούις Χάμιλτον μειώθηκε στους 12 βαθμούς και όλα τα ενδεχόμενα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανάμεσα στους δύο οδηγούς είναι ανοιχτά. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει 367 βαθμούς και ο Χάμιλτον 355 βαθμούς. Πλέον, για να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, ο Χάμιλτον θα πρέπει να τερματίσει πρώτος και ο Ρόσμπεργκ στην τέταρτη θέση. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του 18χρονου Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος έκανε τη ζωή του Ρόσμπεργκ πατίνι.

ΛΑΘΟΣ ΛΑΣΤΙΧΑ. Ομως, οι λάθος επιλογές ελαστικών του Μαξ Φερστάπεν σχεδόν χάρισαν τη δεύτερη θέση στον γερμανό οδηγό της Mercedes-Benz και πρωτοπόρο της βαθμολογίας των οδηγών. Να σημειωθεί ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες στη Βραζιλία ήταν η αιτία να διακοπεί δύο φορές η ροή του αγώνα, με τα μονοθέσια να κάνουν διάλειμμα και τους θεατές να αποδοκιμάζουν την απόφαση των αγωνοδικών. Τελικώς και έπειτα από αναμονή μιας ώρας τα μονοθέσια κατάφεραν μετά τη νεροποντή να επανεκκινήσουν –χωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 33ο γύρο –και ουσιαστικά να δοθεί μάχη ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και τον Νίκο Ρόσμπεργκ, με τον πρώτο να αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι δεν φοβάται τη βροχή. Τελευταίος αγώνας, λοιπόν, στην πίστα Αμπου Ντάμπι στις 27 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη πίστα, δίπλα στη μαρίνα Γιας, έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα, με τους οδηγούς να πρέπει να διανύσουν συνολικά 305,4 χιλιόμετρα σε 55 γύρους.